Специализирана полицейска операция по линия на пътната безопасност с участието

...
Специализирана полицейска операция по линия на пътната безопасност с участието
Коментари Харесай

Край Благоевград се провежда полицейска операция, проверяват ТИР-ове и автобуси

Специализирана полицейска интервенция по линия на пътната сигурност с присъединяване на Главна дирекция „ Национална полиция “ и Инспекцията по труда се организира през днешния ден на автомагистрала „ Струма “ край Благоевград.

В инспекциите на т оварни коли и рейсове вземат участие представители и на Гърция, Хърватия и Латвия.
 БГНЕС
„ В ход е полицейска интервенция , прави се засилен надзор върху товарните коли и рейсове. Полицаите от ОДМВР правят надзор над водачите за потребление на упойващи средства, надзор за редовността на документите. Съвместно работят чиновници на Министерство на вътрешните работи и Инспекцията по труда “, сподели Дамян Владинов от отдел „ Пътна полиция “ към Групово дело „ Национален парк “.

Проверките ще продължат по проект до неделя, 19 юни. Български чиновници на Автомобилна администрация са взели участие в сходни инспекции в Белгия. По този метод се обезпечава по-добра успеваемост на контрола. Проверките от този жанр ще продължат, като ще се обгръщат от ден на ден органи, имащи отношение към контрола на пътя.
 БГНЕС
За час са тествани над 20 товарни автомобила, вършат се алкохолни проби и такива за опиати.

Служители на Министерство на вътрешните работи са взели участие в инспекции в Белгия в помощ на техните сътрудници от страната. От българска страна не е имало извършители, само че има такива от Румъния.
 БГНЕС
„ В двете направления на автомагистралата има екипи на Пътна полиция. Извършват се инспекции за съблюдаване на трудовото законодателство и на интернационалния транспорт за законното командироване на водачите в чужбина. Изготвени са заявления на няколко езика. Извършват се инспекции от контролния орган, чиито чиновници са още от Гърция, Хърватия и Латвия “, изясни старши контрольор Мартина Стойчева от Областната ревизия по труда-Благоевград.
 БГНЕС
Проверките се правят при 88-и километър на Автомагистрала „ Струма “ край Благоевград. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР