Специализирана полицейска акция за противодействие на конвенционалната престъпност в населени

...
Специализирана полицейска акция за противодействие на конвенционалната престъпност в населени
Коментари Харесай

10 задържани при спецакция във Варненско, един от тях обявен за общодържавно издирване

Специализирана полицейска акция за противопоставяне на стандартната престъпност в обитаеми места обслужвани от районно управление (на МВР) - Аксаково, се организира през днешния ден, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна за Moreto.net.

Акцията стартира в 6.00 ч. тази заран и продължи до късния следобяд. Задържани са 10 души, като един от тях е разгласен за общодържавно търсене.

Операцията имаше и задача за реализиране на надзор на автомобилния трафик посредством инспекции за съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътищата, техническата редовност и регистрация на МПС и на техните водачи.

Друга цел на акцията бе осъществяване на инспекции за транспорт на нелегално придобит, немаркиран или без съответната документи дървен материал.

В акцията бяха тествани търговски обекти, хранилища и пространства, в които е допустимо да се съхраняват и/ или популяризират акцизни артикули без бандерол.

Бяха инспектирани и места, за които са получени данни или са подобаващи за развъждане на растения от рода на конопа в нарушаване на Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсори.

Обобщените резултати от извършената интервенция са:

- тествани - 492 МПС;

- 1124 тествани лица;

- формирани 37 предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР /от тях 6 бр. по Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) /;

- тествани 13 адреси на лица от дейния престъпен контингент;

- извършени 67 превантивни беседи с лица от дейния престъпен контингент;

- тествани 8 адреси на лица, оповестени за общодържавно издирване;

- тествани 3 адреси в с. Любен Каравелово и са формирани 6 бр. АУАН от чиновници на Държавно горско стопанство и 3 констативни протокола за придобиване и предпазване на противозаконна дървесина с общо количество 19,8 m3;

- формирани 36 АУАН;

- формирани 12 фиша;

- връчени 40 електронни фиша;

- връчени 11 наказателни постановления;

- тествани 17 търговски обекти за предпазване или продажба на акцизни артикули без бандерол;

- тествани 10 места, които са подобаващи за развъждане на растения от рода на конопа в нарушаване на Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите;

- арестувани 10 души, като един от тях е разгласен за общодържавно търсене, а останалите 9 – по чл.70, ал.1, т.1 от ЗМВР;

- формирани са 3 досъдебни производства.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР