Специализирана операция се провежда в Ботевград. По първоначална информация става

...
Специализирана операция се провежда в Ботевград. По първоначална информация става
Коментари Харесай

Спецакция в Ботевград: Жандармерия обгради дома на зам.-министъра на екологията

Специализирана интервенция се организира в Ботевград. По първична информация става дума за следствие на проведена незаконна група. Пред дома на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков има скупчване на полиция и чиновници на ДАНС. Автомобили на жандармерията пък са блокирали къщата на зам.-министъра на екологията в Ботевград. По непотвърдена информация скупчване на полиция и жандармерия има и пред имението му в Правец.
Красимир Живков е зам.-министър на околната среда и водите. Той е някогашен регионален шеф на Софийска област от мандата на ГЕРБ, а преди този момент два мандата кмет на Правец - през 2003 година бе повдигнат от Българска социалистическа партия, а през 2007 година - от предприемчив комитет.
Преди време стана ясно, че Живков e привикан на разпит в Спецпрокуратурата във връзка водната рецесия в Перник. Според осведомени с проблема заместникът на задържания Нено Димив – Красимир Живков е разпитван за част от документите в министерството. Неговият автограф стоял под писма за „ Студена” и други язовири в страната, само че не и под графиците и разрешениеята за водоползване, като се изключи едно изменение, стана ясно преди ден в спецсъда. Единственият обвинен за водната рецесия в Перник е някогашният екоминистър Нено Димов.
Красимир Живков е считан за извънредно непосредствен до правешката фамилия Златеви и до Валентин Златев. Именно Живков е дал разрешителното за Водноелектрическа централа „ Бебреш “, който по изказванията на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов източва водата в едноименния язовир.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР