Специалистите от Националния химически институт на Словения планират да използват

...
Специалистите от Националния химически институт на Словения планират да използват
Коментари Харесай

Словения планира да пусне ваксина срещу коронавирус под формата на спрей за нос

Специалистите от Националния химически институт на Словения възнамеряват да употребяват лична ваксина против ковид под формата на спрей за нос. Това заяви словенската Агенция по печата, съобщи БГНЕС.

" Тази технология е забавна от научна и техническа позиция и евентуално ще бъде употребена за други вируси и ваксини. По този метод се приготвяме за евентуални бъдещи пандемии ", цитира организацията представителя на института Роман Йерал.

Според него експертите на института са се фокусирали върху създаването на спрей за нос, който „ би имал сходен на ваксина резултат и би бил допустим за хора, които се опасяват от имунизации “.

Екипът от учени, управителен от Йерал, към този момент е създал имунизацията въз основата на плазмидна ДНК, която съдържа кода за вирусните протеини и задейства производството на вирусни протеини в човешките кафези, което пък води до появяването на антитела и защитни Т кафези. Проби от лекарството са сполучливо тествани върху мишки и други гризачи, само че словенските биолози не са съумели да намерят средства за клинични тествания с хора.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР