Специалистите от изследователския център Canalys обявиха, че продажбите на iPhone

...
Специалистите от изследователския център Canalys обявиха, че продажбите на iPhone
Коментари Харесай

Продажбите на iPhone падат не само в Китай, но и в Европа

Специалистите от изследователския център Canalys оповестиха, че продажбите на iPhone падат освен в Китай. Според техните данни и статистики, търсенето на iPhone пада в Тайланд, както и в Европа.

Аналитиците на изследователския център Canalys най-подробно са наблюдавали и изучили размерите продажби на пазара на смарт телефони за четвъртото тримесечие на предходната година, Според тази информация, продажбите на iPhone демонстрират спад освен в Китай, само че и в Тайланд, който е един от най-големите пазари в югоизточна Азия. Спадът на продажбите е доста огромен – над 50% .

В Европа, Apple е на второ място по продажби след Samsung. Но все пак, нейните продажби през миналото четвърто тримесечие са спаднали с 6% . Във връзка с това, аналитиците на Canalys са уверени, че към края на 2019 година продажбите на Apple ще продължат да падат и още тази есен корпорацията от Купертино ще отстъпи първото място на Huawei. Интересно е, че търсенето на мобилните устройства на китайската компания в Европа е повишено с цели 55%. Към сегашен ден делът на китайския производител по продажби на мобилни устройства в Европа е към този момент 32%.

Според мнението на експертите на Canalys, внезапно спадналия интерес на потребителите към iPhone се дължи най-вече на пренасищането на пазара, както и с нежеланието на потребителите да обновяват своите iPhone.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР