Специалисти от Федералната политехническа школа в Цюрих (ETH Zurich) създадоха

...
Специалисти от Федералната политехническа школа в Цюрих (ETH Zurich) създадоха
Коментари Харесай

Създадоха злато, което притежава свойствата на пластмаса

Специалисти от Федералната политехническа школа в Цюрих (ETH Zurich) сътвориха 18-каратово злато, наподобяващо пластмаса. Плътността му е съвсем 10 пъти по-ниска от тази на елементарното, съобщи ТАСС, представени от Nova. Това откритие отваря нови благоприятни условия за часовниковата промишленост, като доста понижава тежестта на корпуса с хронометри, прецизират от организацията.

Обикновеното 18-каратово злато, състоящо се от 3/4 злато и ¼ мед, има компактност 15 г/куб. см. А металът, основан от учените в Цюрих, е с компактност 1,7 г/куб.см.  За да реализират този резултат, учените използвали протеинови нишки и полимерен латекс, с цел да образуват матрица, в която вмъкват дискове от златни нанокристали. „ В допълнение, светлото злато съдържа безчет дребни джобове въздух, които не се виждат с просто око “, акцентира Центърът за проучвания и образование в Цюрих. 

Златото доближи най-високата си стойност от 2013 година

Експертите споделиха резултатите от своите проучвания в публикацията.  " Това злато има свойствата на пластмасата ", сподели пред кореспонденти професорът от ЕФА в Цюрих Рафаеле Мазенга. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР