Специален хуманитарен влак, превозващ 750 тона помощи под координацията на

...
Специален хуманитарен влак, превозващ 750 тона помощи под координацията на
Коментари Харесай

Хуманитарен влак със 750 тона помощи тръгна за Афганистан

Специален " филантропичен трен ", пренасящ 750 тона помощи под координацията на турското държавно управление, отпътува за Афганистан от Анкара през вчерашния ден.

Влакът, с помощта събрана от 11 филантропични организации, координирани от държавната работа за ръководство на бедствия и изключителни обстановки (AFAD), към този момент е на път, разгласи министъра на превоза и инфраструктурата на Турция Адил Караисмаилоглу.

„ Имаме два влака с 47 вагона, пренасящи почти 750 тона благотворителни артикули “, сподели Караисмаилоглу, като добави, че влакът ще стигне до Афганистан, откакто първо премине през Иран и Туркменистан. Той ще измине 4 168 км. за 16 дни.

От своя страна вътрешният министър Сюлейман Сойлу акцентира, че 12,9 милиона деца в Афганистан се нуждаят от помощ заради рискови метеорологични условия.

Хуманитарните организации разказват тежкото състояние на Афганистан като една от най-бързо възходящите филантропични рецесии в света.

Организация на обединените нации насочи зов за финансиране от 4,4 милиарда $, с цел да се предотврати филантропична злополука в Афганистан през 2022 година

Шефът на Организация на обединените нации Антонио Гутериш предизвести, че милиони афганистанци са на ръба на гибелта, като прикани интернационалната общественост да освободи замразените активи на Афганистан, което ще съживи банковата система в страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР