Спешно преглеждат един от символите на Благоевград - 33 метровия

...
Спешно преглеждат един от символите на Благоевград - 33 метровия
Коментари Харесай

Спешно преглеждат състоянието на един от символите на Благоевград

Спешно преглеждат един от знаците на Благоевград - 33 метровия кръст. Монументът, който се намира на рид над града, е повреден в резултат на атмосферните условия. Проверка би трябвало да откри има ли заплаха признакът на Благоевград да рухне.

33-метровият кръст беше повдигнат над Благоевград преди близо 9 години. Преди дни общински чиновници и гости на парка виждат, че има нарушавания по армировката на православния паметник.

От общината към този момент са направили първичен оглед, като следва и по обширно проучване на структурата напролет.

" Има нарушение на армировката на кръста. Компрометирана е, има огромни сектори с наслойка, както и структурата, която се цялостни непрекъснато с вода. Когато разрешават атмосферните условия ще стартират действия по санирането му. Трябва наложително да има някакво наблюдаване, и то механически лица да следят какво може да се планува в бъдещи интервали ", съобщи Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград.

До момента поправки по 33-метровия кръст не са правени.

" Полагана е ненапълно, на някаква избрана височина, в допълнение багра, само че това не е спомогнало за опазване на покритието и армировката ", съобщи Дейвид Арабаджиев, секретар на община Благоевград.

Предстои на монумента да бъде сложено ново LED осветяване, а регионът към него облагороден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР