Спешни промени на правилника на Народното събрание поиска председателят на

...
Спешни промени на правилника на Народното събрание поиска председателят на
Коментари Харесай

Депутати искат промяна в правилника на НС заради оглавяването на комисията за контрол над службите от Възраждане

Спешни промени на правилника на Народното събрание изиска ръководителят на групата на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Причината е, че на ротационен принцип народен представител от " Възраждане " е застанал отпред на комисията за надзор на спецслужбите в Народното събрание.

Според Движение за права и свободи по този начин е застрашена националната ни сигурност. Ще предложат тази комисия да има непрекъснат ръководител и да отпадне ротацията. От ГЕРБ и ПП-ДБ поддържаха предлагането.

" Проруската партия " Възраждане " оглави контрола на българските спецслужби - това е най-големият скандал. Не знам за какво сътрудниците от атлантическото болшинство изобщо не го разясняват това нещо. Но това е най-големият скандал, една проруска партия, това е - застрашена е нашата национална сигурност ", съобщи Делян Пеевски-председател на ПГ на Движение за права и свободи.

" Понеже виждам много сътрудници от ПП-ДБ, които слушат. Вчера комисията за надзор над службите имаше кворум, с помощта на тях и този ръководител беше определен и се надявам да ги питате по-късно за какво постъпиха по този начин през вчерашния ден. А другояче, несъмнено, че съм на мнение, че тази комисия би трябвало да се трансформира в една непрекъсната комисия и да се направи нов избор ", сподели Бойко Борисов - ръководител на ГЕРБ.

" За мен те заемат доста мощни антиевропейски позиции. България и нашият порив за България е да е една естествена европейска страна. Аз персонално също съм на мнение, не съм приказвал с групата, в този момент ще го направя, само че аз също не мисля, че службите могат да бъдат позволени да бъдат управлявани в тази комисия от " Възраждане ", изясни Кирил Петков - съпредседател на ПП-ДБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР