Спешни нови закони и правосъдни промени са нужни за борбата

...
Спешни нови закони и правосъдни промени са нужни за борбата
Коментари Харесай

Карадайъ иска нови закони срещу ксенофобията

Спешни нови закони и правосъдни промени са нужни за битката с ксенофобията у нас. За това прикани ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който откри интернационална конференция на тематика „ Борба с ксенофобията: Прилагане на мултикултурни и мултиезични модели ", проведена от фондация „ Либерална интеграция " и евродепутата Илхан Кючюк. По думите на Карадайъ нетърпимостта към другите етноси се усилва, а ръководещата коалиция подкрепя процеса.

Лидерът на Движението за права и свободи съобщи, че ксенофобията е общ проблем и допустимо най-скоро би трябвало да бъде изработен разбор, след който да се работи с държавна политика за оправянето с него.

" У нас казусът за фашизирането на ръководството става все по-актуален. Нито една фашистка тирания на идва внезапно. Какво става у нас в последната година. Вдига се фиктивен звук към бурките в една махала. Община Пазараджик незабавно приема ограничения, които ги не разрешават на локално равнище. Месеци по-късно в Народното събрание влиза законопроект за бурките и забрадките. Вдига се звук към топонимите в Стара Загора, основава се организация сякаш с претенциите за замяната с изконно български. Общинският съвет приема предлагането за преименуване, две седмици по-късно в Народното събрание влиза закон за отбрана на нацията. Пардон, закон за българския език. В името на мира би трябвало първо да изведем всички от положението на безразличие. Всеки, на който е безценен мирът би трябвало да направи своя избор и твърдо да се бори с ксенофобията и зараждащия се фашизъм ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Предложихме всичко или най-малко се опитахме да предложим по тематиката за Западните Балкани. Но не се сетихме да предложим или не искахме едно нещо – интеграционен модел. А без интеграционен модел Западните Балкани не могат да бъдат резистентен план ", сподели евродепутатът Илхан Кючук.

Експертите разискаха и всички вероятни сполучливи практики за битка с расизма и ксенофобията, които се ползват в останалите страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР