Спешни мерки са били предприети заради проблемите на ГКПП „Капитан

...
Спешни мерки са били предприети заради проблемите на ГКПП „Капитан
Коментари Харесай

Събев: Предвидихме спешни мерки за ГКПП „Капитан Андреево”

Спешни ограничения са били подхванати поради проблемите на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево”. Това разгласи министърът на превоза Николай Събев, който посети граничния пункт. По думите му към този момент са командировани в допълнение чиновници от „ Гранична полиция” и Агенция „ Митници”.

Също по този начин е контрактувано от българска страна да бъде повишен потенциалът на прекосяване - 2 000 камиона от Турция към България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” и до 1 000 през „ Лесово”.

„ В момента има запушалка от 3 500 камиона в турската част. Ежедневно идват 1 300 - 1 500. Идеята е в прозорец от една седмица, с по-висок потенциал на прекосяване, тази вълна да бъде обрана”, добави той.

По думите на Събев зам.-министърът на земеделието Иван Христанов и депутатът от Политическа партия Константин Бачийски са свършили „ превъзходна работа” с прекосяването на контрола в държавни ръце.

Министърът разгласи, че до септември се възнамерява да има още 50% нарастване на потенциала на прекосяване на транспортни средства през „ Капитан Андреево”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР