Спектакълът The Bingo Project е многостранно съчетание от музикални, танцови,

...
Спектакълът The Bingo Project е многостранно съчетание от музикални, танцови,
Коментари Харесай

Екстравагантен сатиричен спектакъл преплита няколко вида изкуство

Спектакълът The Bingo Project е многостранно комбиниране от музикални, танцови, театрални и комедийни детайли, одухотворено от балет „ Арабеск “, Bingo Symphony Orchestra и артистът Ники Станоев. Трупата потегля на турне през август, с цел да разсмее и впечатли за следващ път феновете на театралното изкуство и балета. Сюжетът предлага обилие от музикални и танцови жанрове, тълкования на безконечни класики и комизъм, задоволявайки всеки усет.

Режисьор на представлението е Боряна Сечанова, сценографията е дело на Елица Георгиева, а хореографията – на Асен Наков. Многонаграждаваният балет „ Арабеск “, който се утвърждава като най-престижната танцова натрупа в България, ще одухотвори историята посредством магията на танца. 50-годишният опит на сцената включва в репертоара на балета обилие от заглавия с друга стилистика – от неокласика до дръзновен опит, и редица влиятелни награди измежду които “Кристална лира ”, “Аскеер ”, “Икар ”, Наградата на столична община и други

За музикалната част от спектакъла се грижи Bingo Symphony Orchestra, който е особено образуван за представлението. В него взимат присъединяване Георги Маринов, Евден Димитров, Орлин Цветанов, София Радилова, Младен Тасков, Стефан Горанов, които са известни джаз, рок, ъндърграунд и типичен музиканти, преплитащи своя гений, с цел да основат съвременни тълкования на добре познати класики. Шестимата реализатори заместват цялостен симфоничен оркестър, изпълнявайки музикалните творби на Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток, Чайковски, Пиацола и Шнитке, които са особено пригодени към сюжета на представлението.

Комикът Ники Станоев, прочут от българския сериал „ Домашен Арест “ и редица други филми, влиза в двойствения облик на Чиновника, който съумява да надвие даже и дявола в свят, диктуван от бюрокрацията. Сюжетната линия ни води в неуместен свят в недалечното бъдеще, където обществото е подвластно на корупцията, а оцеляването зависи от танца. Глобалното стопляне е реалност и Швейцария е към този момент островна страна и местоположение на героите.

Нетрадиционното музикално зрелище, преплитащо детайли от разнообразни исторически интервали ни повежда на разходка в бъдеще, което носи отпечатъка на предишното. Модерното танцово шоу преглежда съществени публично обществени и персонални проблеми, пречупвайки ги през призмата на сатирата. The Bingo Project предлага богата гама от музикални и танцови жанрове, драма, трилър, комедия и романтика и внушава убеждението, че любовта и танца са разковничето на живота.

Лятното турне на The Bingo Project включва градовете Варна (3 август), Добрич (4 август), Русе (5 август) и Велико Търново (6 август). Билети можете да намерите във всяка каса на EasyPay, както и онлайн на epaygo.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР