Спечелилият промоция за Втора лига тим на Несебър се отказа

...
Спечелилият промоция за Втора лига тим на Несебър се отказа
Коментари Харесай

Официално: Несебър се отказа от участие във Втора лига, Черноморец влезе на тяхно място

Спечелилият промоция за Втора лига отбор на Несебър се отхвърли от присъединяване в професионалния футбол. Тимът завоюва през миналия сезон Югоизточната Трета лига, само че от клуба обявиха, че няма да се възползват от промоцията. 
Прочетете още
През предходната седмица Черноморец Бургас изяви предпочитание да влезе във Втора лига. Преди няколко минути от клуба оповестиха, че БФС са поканили отбора в групата след отхвърли на Несебър и към този момент се приготвят документите за лицензиране. Очаква се отборът да играе семействата си на стадион " Лазур ".

Вихрен също съобщи предпочитание да влезе в групата, само че на този стадий различен тим не се е отказал. 

Ето какво написаха от Несебър:

„ Ръководството на ОФК Несебър, на съвещание на УС на клуба, взе решение, тимът да откаже присъединяване в родната ни Втора лига за сезон 2023/2024, макар извоюваната промоция. Преценяваме, че надалеч по-важно за момента е бъдещото на ДЮШ на клуба и доизграждането на модерната футболна база. До момента Община Несебър е изпълнила безусловно всичките си задължения към нас. Школата ни върви по прогресивен път, работи се доста вярно. Изградихме към този момент един терен взаимно с БФС. Предстои построяването на спортна зала в комплекса на стадиона и слагането на осветяване на помощния терен. И не на последно място - към този момент не съм състезателен шеф, а ръководител на УС. За мен е доста по-важно бъдещето на близо 40 чиновници на клуба, към които желая да бъда правилен и безупречен. Също и към децата от нашата школа. ”

Изявлението от Черноморец: 

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Черноморец получи покана за присъединяване във Втора лига. Предстои от БФС да съберат нужните документи от клуба, с цел да може да получи лиценз за присъединяване във второто равнище на родния футбол. Ръководството на Черноморец е уверено, че всичко в това отношение е изрядно и е единствено въпрос на време завръщането ни в професионалния футбол да стане факт.

Честито на всички, които обичат Черноморец!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР