Спасяваме икономиката с четири действия – едно краткосрочно, две средносрочни

...
Спасяваме икономиката с четири действия – едно краткосрочно, две средносрочни
Коментари Харесай

Нинова: Спасяваме икономиката в 4 стъпки

" Спасяваме стопанската система с четири дейности – едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лева на мегаватчас електрическа енергия за компаниите ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова на среща с актива на левицата в Благоевград, оповестиха от пресцентъра на партията.

Срещата е част от националната обиколка на Българска социалистическа партия. Там Нинова показа икономическите параметри на Бюджет 2022.

Тя разгласи, че и средносрочните ограничения са заложени в бюджета, като те са капиталови разноски от страна на страната, които се удвояват от 2,9 на 5,8 % от Брутния вътрешен артикул, и повишение на приходите, което ще усили потреблението.

Според водача на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система и промишлеността Планът за възстановяне и резистентност е стратегическата политика за стопанската система.

" Ключово значимо е в него да се акцентира повече на директната помощ за компаниите и по-малко на финансовите принадлежности. Особено внимание би трябвало да обърнем на дребните и междинни предприятия. Стабилизирането на стопанската система и промишлеността е гаранция за напредък. При вярна политика в идващите месеци можем да реализираме и повече от заложения 4,8 % растеж на Брутният вътрешен продукт ", разгласи Корнелия Нинова.

Вицепремиерът и ръководител на Българска социалистическа партия акцентира, че усилването ролята на страната в стопанската система е кардинална и дългогодишна политика на Българска социалистическа партия, до момента в който ГЕРБ са го смятали за отживялост. " Времето сподели какъв брой сме били прави ", съобщи Нинова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР