Спасителният център на Зелени Балкани спаси няколко щъркела, единият от

...
Спасителният център на Зелени Балкани спаси няколко щъркела, единият от
Коментари Харесай

Доброволци спасиха щъркел, летувал в Бургас

Спасителният център на Зелени Балкани избави няколко щъркела , единият от които е донесен от Бургас. Според маркировката на крайници на птицата, тя е дохвърчала от Полша. Белите щъркели, които са лекувани от ветеринарните лекари в клиниката в Стара Загора, са били три. Чуждестранните посетители са маркирани с полски пръстени, един с чешки, а орелът риболовец с норвежки. Птиците са открити в разнообразни краища на страната - Бургас, Русе, Поликраище, Раднево.
Историите им също са разграничи. На орела не е било допустимо да се помогне, тъй като е открит мъртъв, ударен от ток. Щъркелът от Поликлаище също е станал жертва на електропреносната мрежа, а птицата донесена от Бургас е постъпила с рани на крилете. Наложила се е ампутация и тя е остана в Центъра вечно. Не е незнаен произходът на щъркела от Русе. Оказало се е, че той е отпаднал от пътя на миграция и след къса отмора и престой в реанимацията в Центъра е пуснат на независимост.

Маркирането на птиците с орнитологични пръстени, е един от методите, с помощта на които учените наблюдават миграцията на пернатите. Пръстенът демонстрира желаните от тях места за отмора, до каква възраст живеят и други забавни обстоятелства от живота им.

Последната добра вест от Спасителния център на Зелени Балкани е, че благодарение на чиновници на " Язовири и каскади " Розов бунар, къдроглав пеликан беше избавен от загиване.Това е втората акция проведена със чиновници на предприятието. Само преди година, по същото време беше избавена птица от същия тип. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР