Спасителите продължават да претърсват развалините в Киев след ракетните удари

...
Спасителите продължават да претърсват развалините в Киев след ракетните удари
Коментари Харесай

Зеленски разкри пъклен план на Путин за Донбас

Спасителите не престават да претърсват руините в Киев след ракетните удари в четвъртък, сподели още той

Пъклен проект на Владимир Путин за Донбас разкри украинският президент Володимир Зеленски. Той упрекна Русия, че се пробва да унищожи Донбас и всички, живеещи там, съобщи Асошиейтед прес.

" Постоянните брутални бомбардировки, непрекъснатите съветски удари по инфраструктура и жилищни региони демонстрират, че Русия желае да изпразни тази територия от хора. Затова отбраната на нашата земя, отбраната на нашия народ, е безусловно борба за живот ", сподели той във вечерното си видеообръщение към нацията.

По думите му градовете в Донбас ще оцелеят единствено в случай че Украйна продължава да се държи.

" Ако съветските нашественици съумеят да осъществят желанията си даже отчасти, те разполагат с задоволително артилерия и авиация да трансфорат целия Донбас в отломки, както направиха с Мариупол ", сподели Зеленски.

Той уточни, че Мариупол, в миналото един от най-развитите градове в района, в този момент е " съветски концентрационен лагер измежду руините ".

В огромния северен град Харков ситуацията е " брутално ", само че украинските войски и сътрудниците на разузнаването са постигнали " значими тактически триумфи ", добави Зеленски.

Той сподели, че спасителите не престават да претърсват руините в Киев след ракетните удари в четвъртък. Зеленски изрази съболезнованията си на фамилията на Вира Хирич, която почина при обстрела. Украинският президент съобщи, че тя е 23-ият публицист, погубен във войната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР