„Спаси София“ излезе с декларация по повод протеста на служителите

...
„Спаси София“ излезе с декларация по повод протеста на служителите
Коментари Харесай

„Спаси София“ излезе с декларация по повод протеста на служителите на градския транспорт

„ Спаси София “ излезе с декларация във връзка митинга на чиновниците на транспортните сдружения на територията на Столична община, който ще се организира на 18 май.

„ Уважаеми чиновници на общинските транспортни сдружения, „ Спаси София “ пази всяко без значение присъединяване на жителите във действието на институциите като коректив на порочни и корупционни практики. Ние постоянно сме ценили вашата голяма роля за естественото действие на живота в столицата и сме заставали зад вас и вашите права за почтени условия на труд, възнаграждение и отмора “, споделиха от „ Спаси София “.

„ Днес обаче вие не протестирате, с цел да отбраните своите права “, безапелационни са обществениците. „ Протестират умели кукловоди, които са подготвени да ви хвърлят пред гумите на транспортните средства, които управлявате, с цел да завоюват политически борби, от които спечелили няма да има. Това са същите тези хора, които обезкървиха цялата система на градския превоз и трансфораха чиновниците и жителите в заложници на техните ползи “, считат от неправителствената организация.

„ Виновниците са ясни и се обръщаме към тях. Уважаеми синдикати-ГЕРБ: Къде бяхте 15 години и за какво не протестирахте против систематичната съсипия в градския превоз, довела до спад на пасажерите, рискови условия на труд и двойно повишение на моторизацията в града? Къде бяхте 15 години, в които пътната инфраструктура на столицата се разпада и коства живота на десетки жители? Къде в последна сметка отидоха милиардите, които трябваше да подобрят градския превоз и живота в София? “, попитаха от „ Спаси София “.

„ Уважаеми чиновници на общинските транспортни сдружения, благодарим ви за виновната работа, макар всички безчовечен условия, на които ви подлага общинската администрация! Ние заставаме зад вашите претенции, само че пътят, по който можем да реализираме правдивост, е различен “, обявиха столичните общественици.

От „ Спаси София “ приканват за незабавната оставка на всички шефове на столичните транспортни сдружения – Димитър Дилчев, Слав Монов, Евгений Ганчев, Стоян Братоев – и за оставката на заместник-кмета по превоз Кристиан Кръстев. „ Столицата се нуждае от способени хора, които да работят за положителното на нейните жители, а не да пълнят партийните каси “, безапелационни са от деятелите.

„ Благодарим на всички столичани, че разпознават положителните от неприятните, честните чиновници на градския превоз от корумпираните началници и синдикални водачи, и са съпричастни към настояванията за правдивост. Нека не разрешаваме на кукловодите да осъществят користните си проекти и да всяват безпорядък и напрежение сред жителите на София “, споделиха още от „ Спаси София “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР