Спаси ни това, че спяхме. Извадихме късмет, че не се

...
Спаси ни това, че спяхме. Извадихме късмет, че не се
Коментари Харесай

Жертва на Плъха разказа как е оцеляла по чудо при негово среднощно нападение

Спаси ни това, че спяхме. Извадихме шанс, че не се събудихме. Това ми го сподели даже служителят на реда. Това съобщи Милена Петрова, станала жертва на убития престъпник Жоро Плъха. Заедно с нея същата вечер са обрани още няколко фамилии, а крадецът е бил заловен от униформените. "Преди 8 години през лятото на 2010 година бях в летен отпуск. Върнах се от море в Равда и през последните два дни взех решение да отида при вуйчо и леля. Домът им за мен беше знак на сигурност. Това е огромна подигравка. Къщата се намира в Асеновград. Той е влезнал, до момента в който дремя, единствено в стаята, където бях аз. Взел е бижутата на леля ми и моя длъжностен телефон ", сподели пострадалата пред Нова тв. 
"Сравнително бързо мина правосъдното дело. Млад арбитър от Асеновград му сподели, че му дава 4 години при първичен непоколебим режим. После се обърна към Джевизов и му сподели: "Ако доста ти хареса, идващият път ще е по-тежка ", спомни си Петрова. "Само комарникът на терасата беше отворен. По нищо друго не личеше, че е влизано ", добави тя.
Журналистът Слави Ангелов също бе в студиото с нея. Той изясни, че през днешния ден ще станат ясни доста неща. "Не е ясно дали Иван Димитров ще бъде освободен. Има доста незнайни, които може да се окажат не в негова изгода. Всеки подробност е значим, с цел да се разбере дали става опит за неизбежна самозащита ", съобщи специалистът. Той добави, че да вземем за пример, в случай че се влиза в жилище, където вратата е отворена и се краде от него, то това не е с щурм и не може никой да бъде съден за това. 
"Важно е дали Димитров е разкрил огън на стълбището или вътре в къщата. Всичко има значение ", още веднъж акцентира той. "Не знам за какво непрекъснато търсим баланс и желаеме да пазиме насилника, а не жертвата. Законът не е задоволително явен и дава доста за пояснение от страна на съдиите, което за страна като нашата, не е добре ", сподели Слави Ангелов и добави, че съгласно него би трябвало всеки човек да получи правото да се пази, в случай че се проникне в дома му.
"Стига да мога да отвърна, в случай че някой е влезнал в дома ми, постоянно бих, без значение с какво ", разяснява Аделина Радева. "Престъпниците са доста сърцати и могат да бъдат доста рискови. Така като виждам този мускулест престъпник, той е умопобъркан ", сподели Ангелов, разяснявайки Плъха и добави, че в действителност е значимо да се дадат повече права на жертвите за отбрана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР