Спад на турските туристи у нас заради COVID кризата. Това

...
Спад на турските туристи у нас заради COVID кризата. Това
Коментари Харесай

Спад с близо 50% на турските туристи у нас заради пандемията

Спад на турските туристи у нас поради Коронавирус рецесията. Това регистрира министърът на туризма Марияна Николова след среща с турския си сътрудник Мехмет Ерсой. Въпреки това към 300 хиляди турски жители са почивали в родните курорти през миналата година.

Отчетеният спад на туристи е към 50 на 100. Заради пандемията тази година се чака смяна при дестинациите, които ще избират туристите.

Туроператорите би трябвало да проектират направления, които заобикалят претрупаните туристически зони. „ Това може да бъде под формата на направления, които са фокусирани върху по-отдалечените места и даже съответна известност на ниши от сферата на туризма, които до предходната година изобщо не са били известни “, изясни Николова.

Снимка: Министерство на туризма

България и Турция се споразумяха да предизвикват двустранния туристопоток и да дават на всички заинтригувани нужната информация, обвързвана с условията за реализиране на безвредно пътешестване в България и Турция. Държавите ще продължат да работят дружно и за развиването на туристически подотрасли като зимен, морски, СПА, здравен, културно-исторически, круизен, селски туризъм и други

По време на съвещанието беше реализирана и сделката в бъдеще да бъде разискван и въпросът за улеснение на процедурата за издаване на визи за турските туристи, посещаващи България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР