Спад на контрабандните цигари у нас, отчете проучване на тютюневи

...
Спад на контрабандните цигари у нас, отчете проучване на тютюневи
Коментари Харесай

Хасково и Свиленград са първенци в търговията с нелегални цигари

Спад на контрабандните цигари у нас, регистрира изследване на тютюневи компании. Свиленград и Хасково са градовете, в които се пушат най-вече незаконни цигари.

В София е доста мъчно да намериш незаконни цигари, само че в Хасково картината е друга, описват върлите пушачи.

В циганската махалата полицейски акции има съвсем всеки ден, а през ден, има арестувани безакцизни цигари, което изнервя търговците.

Сред градовете рекордьори по незаконни цигари, с изключение на Свиленград и Хасково, попада и Плевен. На другия полюс са Габрово и Добрич.

За последните месеци на предходната година делът на противозаконните цигари пада до 4,4 на 100. Според прокуратурата това се дължи на акции по разбиването на незаконни заводи и промени в законите.

„ Бяха признати промени в Наказателен кодекс, които разрешиха не както до в този момент да бъдат инкриминирани единствено държането и продажбата на акцизни артикули, в тази ситуация приказваме и за тютюневи произведения, а и преди всичко тяхното произвеждане, както и разпространяването под всякаква форма”, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров.
Борисов заплаши горивните търговци: Или излизате на ярко, или ще има арести Нелегалните цигари са на исторически най-малко, съгласно последните данни
„ Всеки желае, в случай че може вместо 6 лв., да даде 3 лв. за една кутия цигари, единствено че същите тези хора след това споделят – желаеме и пенсиите да ни се усилят, желаеме заплатите да ни се усилят – приходите в бюджета дават опция по-късно да се усилват приходите, а не да богатеят един кръг лица”, сподели министър председателят Бойко Борисов.

Според икономистите нивото на контрабанда зависи и от данъчната политика на ръководещите.

Около 250 хиляди пушачи у нас са рискова група, при опция ще купят цигари без бандерол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР