Совалките около третия мандат продължиха и в днешния ден. Вече

...
Совалките около третия мандат продължиха и в днешния ден. Вече
Коментари Харесай

Мандатът и БСП: Колко червени са линиите, които партиите чертаят за кабинет?


Совалките към третия мандат продължиха и в днешния ден. Вече е ясно едно - множеството партии имат настройка за диалози, само че към този момент - не и за поддръжка. Всички са в очакване да стигнат до тях.

В очакване са и на утрешното съвещание на пленума на левицата, на което би трябвало да се вземе решение - дали да има лидерска среща и кой да бъде поканен на нея.

Заседанието на левицата на следващия ден по обед би трябвало да реши няколко въпроса. Кой ще договаря, с кого ще договаря и в какъв формат - с всички вкупом или с всяка партия поотделно.

“Националният съвет ще вземе съответното решение - с кого ще се беседва, с кого ще се договаря “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Манол Генов.

Поканите до другите партии към момента нито са изпратени, нито са получени, стана ясно през днешния ден в Народното събрание. Нагласите са за диалози, само че нищо повече.

„ Няма никаква спънка да се явим на диалози с мандатоносителя, в тази ситуация Българска социалистическа партия. За страдание, авансово желая да кажа, че има няколко тематики, които са толкоз разграничителни сред нас, че не виждам по какъв начин можем да се споразумеем. Една от тях е помощта за Украйна “, съобщи Атанас Атанасов от „ Демократична България “.

„ Заявявали сме, че ще беседваме с всички и няма спънка да сме си трансформирали мнението “, сподели Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж повтори - коалиция с Българска социалистическа партия е невъзможна за тях. Но видя и късмет за кабинет, и опция за срещи.

„ Трите партии – вместо „ ИТН “ е примерно „ Български напредък “ или който желае различен. Да, в случай че ни поканят, ще отидем. Ние сме доста общителни “, добави той.

Някои от партиите към този момент сложиха условия. За едни е значим форматът на диалога. За други кой различен ще седне на масата.

" Ние ясно казахме, че няма да сформираме държавно управление, дружно с ГЕРБ. Това, което ще създадем, е да беседваме на тематика политики “, сподели Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната “.

„ Зависи какъв формат ще ни предложат. Ако е формат двустранни диалози, ще отидем, в случай че е ялов формат – вид говорилня няма смисъл “, съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Само „ Български напредък “ и през днешния ден не разясниха. А след пленума на Българска социалистическа партия разговорът с другите партии се чака да стартира още в петък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР