Социопатията и психопатията понякога се използват като синоними. Двата термина

...
Социопатията и психопатията понякога се използват като синоними. Двата термина
Коментари Харесай

Социопат или психопат: Основни разлики

Социопатията и психопатията от време на време се употребяват като синоними. Двата термина обаче се отнасят до две разнообразни положения. Много в резюме можем да кажем, че социопатът става подобен по време на житейския си път, а психопатите се раждат такива.

Ето за какво е належащо да преглеждаме всяко от тези две понятия настрана, защото те не са толкоз идентични, колкото си мислим.

Това, с което двете диагнози си съответстват, е, че се отнасят към антисоциалното разстройство на личността.

Това са хора, които работят по избран метод заради аргументите, които ще забележим по-долу.

Нека стартираме с разбирането на мозъка на човек, който е социопат. Той е човек, който има проблем с психологичното здраве, само че може да получи лекуване, с цел да живее в обществото без усложнения. Всички тези поведенчески проблеми, в случай че се лекуват през цялото време, не е наложително да участват в живота на възрастните.

Социопатът е прочувствено неустойчив човек, който работи импулсивно. Той няма нищо планувано. Обикновено няма предварителна концепция да нарани различен човек или животно.

Повечето социопати са социопати заради травматични прекарвания в детството, като да вземем за пример принуждение, обезчестяване и така нататък Следователно това демонстрира какъв брой значимо е детството в развиването на всяко човешко създание.

Вече говорихме за това какво е социопатът, само че какъв е казусът с психопатите? В тези обстановки откриваме хора, които имат друг мозък.

Някои проучвания и изследвания изясняват, че има неуспехи във действието на лявото полукълбо и компликации при обработката на езика.

Има и дефекти в префронталния кортекс, което прави мозъка друг още от момента, в който човек се ражда. Следователно бихме споделили, че психопатът се ражда подобен. Не е належащо да преживеете травматично детство, защото вашият мозък има избрани характерности.

Психопатът е човек, който има подчертана липса на емпатия. Следователно той употребява другите за свои лични облаги. Той не е в положение да откри същински другарски връзки. Освен това възнамерява всяка стъпка, която подхваща. Няма лекуване, макар че когнитивно-поведенческата терапия може да бъде ефикасна до известна степен.

Поради незнание социопатията и психопатията постоянно се бъркат с хора, които са способни да извършат ликвидиране. Но това, че сте диагностицирани с тези болести, не значи, че сте човек, който може да убие друго човешко създание. Това обаче не значи, че няма случаи, в които може да се случи.

Помислете за импулсивността на социопата и неналичието на емпатия на психопата. Това може да ги накара да убиват при избрани условия, само че не всички социопати и психопати са убийци. Също по този начин не всички убийци имат някое от тези две разстройства.

Социопатите и психопатите не би трябвало да ни плашат. Има хора, които нямат нито едно от тези две разстройства и също манипулират, имат доста малко емпатия, импулсивни са или нараняват животни и хора.

Познаването на този вид антисоциално разстройство на личността ни оказва помощ да разберем за какво има хора, които работят по избран метод.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР