Социолозите попитаха гражданите на Украйна кои смятат за най-видните си

...
Социолозите попитаха гражданите на Украйна кои смятат за най-видните си
Коментари Харесай

Украинците са възхищават на началство, поети и неудачници

Социолозите попитаха жителите на Украйна кои считат за най-видните си сънародници. Резултатите от време на време са предвидими, от време на време невероятни. Сред политиците водят двама - настоящият президент Владимир Зеленски и неговият противовес - хетман Богдан Хмелницки, който сплотява Русия и Украйна.

Проучването на социологическата изследователска група " Рейтинг " е забавно и с това, че напълно неотдавна изследване, сходно всъщност и сходно по методология, беше извършено от ВЦИОМ измежду руснаците. Тогава на жителите на Руската федерация по метода на свободния избор беше препоръчано да назоват три „ известни фигури “ от предишното, които те считат за „ знаци на Русия “. В Украйна социолозите предложиха да се посочат трима " най-видни украинци ". Сега можете да сравните резултатите.

И в двата случая водачи се оказват националните поети Александър Пушкин и Тарас Шевченко. Всеки народ има собствен народен стихотворец, само че в нашия случай това е и най-безопасният отговор вътре в страната, равностоен на отвод от диалог за политика.

Но в това време Пушкин е отпред с 21%, а Шевченко - 63,9%. Това надали демонстрира степента на потапяне на хората в литературата. По-скоро равнището на невротизъм в обществото: имената на доста държавници могат да станат мотив за спор, който украинците в този момент се пробват да избегнат.

На второ място в листата е най-известния президент Владимир Зеленски. Същият, който до февруари пренебрежително назоваха " Зелето ".

Разликата сред анкетата на ВЦИОМ е, че съвременниците са влезнали в нея в друга група отговори, т.е. Владимир Путин не се е състезавал с Екатерина II. В съветския случай президентът също стана водач, само че си коства да се обърне внимание на разликата във формулировката: „ знак на модерна Русия “ и „ най-видният украинец “ в историята като цяло.

Преди целевият електорат на Зеленски беше насочената към Запада юноша с напредничав мироглед за живота, без надолнище наляво и надясно. Ако младежите показват настоящия държавен глава като най-виден съотечественик, тази страна или е тирания с фетиш към личността, или не е богата на историческо завещание.

По принцип и двете неща са правилни за Украйна.

В листата на най-видните украинци се включват хора, които в Русия се назовават персони от съветската история, защото те са се наричали руснаци, а думата „ Украйна “ въобще не е съществувала през техния век. Това са да вземем за пример Владимир Велики (2,6%, тринадесето място) и Ярослав Мъдри (2,5%, четиринадесето).

На същото равнище с тях са боксьорът-Златоуст и кметът на Киев Виталий Кличко (2,2%, седемнадесето място). И всички те са единствено малко по-напред от Тарас Булба: 1,5% от респондентите са показали художествения воин като най-известния украинец - или от неначетеност, или с насмешка.

На трето място в единния украински лист с национални герои също е стихотворец, или по-скоро поетеса - Леся Украинка с 19,6%. Така хетман Богдан Хмелницки е водач измежду държавниците от предишното измежду съседите. Руснаците дават тази роля на Петър I, той е в анкетата на ВЦИОМ на втора позиция.

По този метод болшинството украинци показват желанията си към хетмана, който сплотява украинските земи с Русия, а не към този, който предава Москва в името на съюз с Европа. Антиподът на Петър I - Иван Мазепа е едвам на осмо място, той има единствено 8,8% против 17,3% за Хмелницки.

На пета позиция е Степан Бандера с 12,8%. Рейтингът на водача на украинските националисти, който е известен най-вече в Галисия, доста се увеличи спрямо предходни изследвания. Може би украинците се премислят по този метод - посредством елементарен водач на крайнодясната партия от предишното. А може би целият смисъл е, че редица райони в югоизточна Украйна в този момент са станали Русия и делът на " Западняците " в страната се усили.

Във всеки случай, към момента не е ясно какво толкоз е направил Степан Бандера, с изключение на терора против управляващите и популацията на Полша. Точно както Мазепа и Роман Шухевич (1,7%, двадесет и първо място), той обективно е включен в категорията на историческите губещи. Техният фетиш е извратена линия на самостоятелна Украйна.

Нещо подсказва, че Владимир Зеленски ще попадне в същата група в бъдеще, единствено рейтингът му ще намалее доста. Фактът, че на фона на боен спор обществото се сплотява към президента, е всекидневно и даже естествено събитие.

Но неизбежно ще пристигна разбирането, че опция на разрушителния спор е мирна и обединена страна от Ужгород до Луганск, където Донбас просто има автономност, като Уелс във Англия или Квебек в Канада.

За това беше належащо малко: да се изпълнят Минските съглашения, подписани от украинското управление, и да не се заплашва Москва с повторното основаване на атомна бомба.

Други забележителни резултати от изследването включват наличието в украинския лист на авиоконструктора Игор Сикорски (1,2%, двадесет и шесто място). Бъдещият бежанец е съветски монархист, който сътрудничи на Съюза на съветския народ, тъй че той също е регистриран като украинец посмъртно и безусловно срещу волята си. Той е още един образец за похищението на Украйна върху съветската история.

В същото време в украинския лист не попада Сергей Корольов, с който украинското държавно митотворчество работи като със Сикорски. Очевидно не е било допустимо да убедят личното си население, че " бащата на руската космонавтика " е украинец.

В изследването на ВЦИОМ Корольов означи 4% и зае петнадесето място.

От живите украинци най-високите постове, с изключение на президента, принадлежат на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний (7,7%, десето място). В листата на " знаците на модерна Русия " президентът също е следван от боен - министърът на защитата Сергей Шойгу (7%).

Украинският топ-30 е увенчан от хетман Павло Скоропадски - различен несполучлив политик, само че по-скоро Хмелницки, в сравнение с Мазепа.

В последна сметка се оказва, че най-видните украинци, съгласно самите украинци, са поети, както на всички места, настоящ президент, както при автокрациите, и политик, чието главно решение е да се откаже от независимостта в интерес на обединяването с Русия.

Това е идеологическият резултат от тридесетгодишната самостоятелност. Други ще бъдат избрани със специфичната интервенция.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР