Социологът Андрей Райчев направи анализ на политическата обстановка у нас

...
Социологът Андрей Райчев направи анализ на политическата обстановка у нас
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Партията на Кирил Петков загуби 350 000 души. Нямат никакъв шанс за нов кабинет!

Социологът Андрей Райчев направи разбор на политическата конюнктура у нас след сполучливия избор на съмнение към кабинета на Кирил Петков

Според него " Продължаваме промяната " няма никакъв късмет в границите на този парламент да направи втори кабинет, даже с цената на сделки и привличане на непознати депутати.

" Шансът е никакъв! Те и до момента позволиха неточност, че въобще потеглиха към избор на доверие, откакто хората на Слави Трифонов оповестиха, че напущат кабинета. Трябваше още тогава да кажат: ​край ​- отиваме на избори! И в това време им костваше три провали, откакто започнаха три неверни офанзиви - до една несполучливи ", разяснява Райчев.

" Първата беше: " Ние ще останем държавно управление на малцинството, няма да можете да ни свалите! ". Втората: " Ние ще завоюваме някакви депутати от Трифонов ". И третата: " Ще спасим нашия ръководител на Народно събрание ". Те минаха в положение на непрекъсната защита. Всяко решение оттук насетне за тях, което е обвързвано с битки в Народното събрание, ще им носи загуби. А с всяка една такава загуба те се изхабяват в очите на гласоподавателите ", съобщи Райчев.

Според него Политическа партия към този момент е изгубила 300-350 хиляди свои гласоподаватели.

" След изборите " Продължаваме промяната " имаха един спомагателен бонус. Хората взеха решение, че са единствените, които могат да бият Борисов след неуспеха на Слави да направи държавно управление. Те имаха 12-13%, само че получиха 25%. Слави беше по същия метод. Много хора гласоподаваха за тях, с цел да завърши тая история с революцията и да стартира отново естественото. Е, тези хора няма да гласоподават за тях. " Продължаваме промяната " си имат свои последователи ​- към 400 000. А бяха 750 000 - два пъти над това ", добави Райчев.

ГЕРБ няма да да усили преднината си, само че ще я резервира, което е огромно достижение, предвижда Райчев.

" Доскоро щях да ви кажа, че ще има и някаква подялба сред Стефан Янев и партия „ Възраждане”, само че в този момент аз не виждам такава. Стефан Янев се загуби - аз не го виждам, не го слушам. Преди три дни откри партията си, само че би трябвало към този момент да се изрича и по всички въпроси. Трябва да го виждаме, слушаме, да знаем, че мисли по еди-кой си въпрос друго от другите. Това да го чувате? Аз ​- не. И за тези значими събития той мълчи, а за млада партия това не е най-перспективното. Да е прочут политик и всички да го знаят - но не е! ", изясни социологът.

Социологът разяснява и тематиката със свалянето на ветото за районен съд Македония и по какъв начин в България ще приключим въпроса.

" В момента по-важно е по какъв начин ще го приключат македонците. (Македонският министър председател Димитър Ковачевски към този момент разгласи, че съглашението е недопустимо за Скопие). Ако те отхвърлят френското предложение, то ще отворим очите на европейците за част от същността на казуса ни с тях. Борисов доста хитро подмятна топката на Кирил Петков - хем е склонен, хем оставя решението на него. Ще е доста забавно, в случай че нашият парламент гласоподава предлагането, а македонският го отхвърли, а има сигнали, че може да стане по този начин. Ако стане това, ние ще можем да кажем, че сме създали всичко ", изясни Райчев.

На въпрос не е ли неточност да оставим толкоз значим въпрос като казуса с езика на омразата и заграбената ни история на трета страна, Райчев дава отговор:

" Точно с езика на омразата трябваше да стартираме преди време, а не с Гоце Делчев. Това е нещото, което Европа схваща. Но и ще ни разбере, в случай че ние приемем френското предложение, а Македония от твърдоглавство го отхвърли. При македонците го има сръбското твърдоглавство. Помните, че сърбите бяха подготвени да водят война с цяло НАТО. Имах един прочут от западната ни съседка, който обясняваше това твърдоглавие с „ има сръбска глава”. Та македонците са прихванали това от сърбите. "

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР