Социалното министерство обмисля да предложи плащане на здравните осигуровки на

...
Социалното министерство обмисля да предложи плащане на здравните осигуровки на
Коментари Харесай

Идея: Държавата да поема здравните осигуровки на безработни

Социалното министерство обмисля да предложи заплащане на здравните осигуровки на безработните, които се включват в образования. Намерението беше декларирано на фона на показания отчет на Организацията за икономическо съдействие и развиване, отдаден на уменията на хората в България.

Според специалистите у нас би трябвало да се акцентира на ефикасното потребление на трудовите умения и да се усъвършенства ръководството на тази система.

Докладът регистрира, че в България има 900 000 възрастни, които са в работоспособна възраст. Но те са стопански неактивни, тъй като имат по-слаби умения и ниско просветително равнище по отношение на междинните за Европейски Съюз.

Едва 1,8% от работещите вземат участие в образователни стратегии. Целта е този % да се повиши до 5.

Именно по тази причина е допустимо да се увеличи общественото финансиране по планове и да се обезпечи по-широк достъп до стратегии.

Искрен Ангелов от Отдела за пазара на труда в общественото министерство изясни, че „ това, което взехме като концепция от рекомендациите на сътрудниците от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, е да включим в идващите промени на Нормативната уредба погашение на здравни осигуровки на лицата, които се включат в образование ”.

Работодателите пък към момента регистрират, че липсват самостоятелни сметки за образования и удостоверения за премини такива от по-възрастните хора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР