Социалното министерство обмисля да предложи плащане на здравните осигуровки на

...
Социалното министерство обмисля да предложи плащане на здравните осигуровки на
Коментари Харесай

Проект предвижда държавата да плаща здравните осигуровки на безработни, участващи в обучения

Социалното министерство обмисля да предложи заплащане на здравните осигуровки на безработните, които се включват в образования. Намерението беше декларирано на фона на показания отчет на Организацията за икономическо съдействие и развиване, отдаден на уменията на хората в България.

Според Организацията за икономическо съдействие и развиване в България би трябвало да се акцентира на ефикасното потребление на трудовите умения, да се усъвършенства ръководството на системата на уменията. Младежи и възрастни също да подобрят уменията си. Докладът регистрира, че в България има 900 000 възрастни, които са в работоспособна възраст. Но те са стопански неактивни, тъй като имат ниски умения и просветително равнище. Уменията са ниски даже и по отношение на данните от Европейски Съюз. Участието на работещите в образователни стратегии е 1,8 %.

Целта е 5 %. За да се вдигне процентът, е допустимо да се вдигне общественото финансиране по планове. Да се даде по-широк достъп до стратегии. Искрен Ангелов от отдела за пазара на труда в общественото министерство изясни, че " това, което от рекомендациите на сътрудниците от Организацията за икономическо сътрудничество и раз взехме като концепция и го разясняваме към сегашния стадий в границите на министерството, е да включим в идващите промени на Нормативната уредба в региона на пазара на труда погашение на здравни осигуровки на лицата, които се включат в образование, защото на процедура те се ангажират да покачат своите познания и умения и като тласък и мотивация се опитваме да насърчим лицата, възрастните да се включват в образования ".

Работодателите към момента регистрират, че липсват самостоятелни сметки за образование и микроудостоверения за преминато образование на възрастен човек.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР