Социално проучване показа, че хората се надяват да доживеят поне

...
Социално проучване показа, че хората се надяват да доживеят поне
Коментари Харесай

Диетолози посочиха храните, удължаващи живота

Социално изследване сподели, че хората се надяват да доживеят най-малко 92 години. Лекарите и експертите описаха в изявление за уеб страницата World 24 какво съгражданите би трябвало да ядат, с цел да осъществят фантазиите си, написа zdrave.to.



Tреньорът и диетолог Дмитрий Жеман предложи на хората да включват авокадо в диетата си. Пулпът му съдържа линолова киселина, която е съществена мастна киселина. С малко количество въглехидрати в авокадото участват единствено наситени здравословни мазнини, които спомагат за усвояването на витамини К, Е и D. Веществата Омега-3 и витамин Е способстват за възстановяване на мозъчната функционалност и намаление на холестерола.

Първият заместник-директор на изследователския институт по геронтология и оратор на Daigo, професор Андрей Илницки, отбелязва, че точно витамин D задейства гени, които се борят с измененията и заболяванията, свързани с възрастта, а също по този начин усъвършенства положението на костите и зъбите.

Лариса Полуянцева, общопрактикуващ доктор, експерт по хранене в Клиниката по персонализирана медицина в Ланс, прикани да обърнем внимание и на кокоса, на който е добре да се употребява всичко - от кората до млякото. Кокосовата вода е отличен пребиотик, а пулпата съдържа вериги от мастни киселини, които карат клетките на тялото да работят по-добре.

Не забравяйте за рибата, по-специално за сьомгата. Трябва да се употребява най-малко два пъти седмично. Полезните свойства на рибата, изключително омега-3 мастните киселини, понижават риска от гибел и от сърдечно-съдови болести с 35%. Въпреки това, дружно с Омега-3, не би трябвало да се употребяват храни, съдържащи Омега-6, с цел да не се анулират получените изгоди.

Зеленото зеле и броколите оказват помощ за управление на тежестта и предотвратяват развиването на съществени болести, в това число онкологични, заради наличието на улфорафан и други антиоксиданти. За да удължите живота и да укрепите здравето си, яжте ядки в умерена степен. Съдържащият се в тях витамин Е се бори с мастните плаки в артериите. Боровинките и ягодите ще укрепят имунитета. Поради ниското си наличие на захар те могат да бъдат употребявани даже от хора с диабет.

Тези, които желаят да удължат живота си, би трябвало да изоставят растителното масло за дълго време и да преминат към маслиново. Мононенаситените мазнини оказват помощ за управление на холестерола, което ще повлияе удобно на дълголетието. И вместо сол, диетолозите предложиха да се употребяват пикантни подправки. Това ще понижи равнището на налягане в кръвоносните съдове и ще поддържа естественото ни тегло.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР