Социалният пакет от мерки за хората, които БСП извоюва и

...
Социалният пакет от мерки за хората, които БСП извоюва и
Коментари Харесай

Иван Ченчев и Вяра Емилова пред актива в Софийска област: БСП ще отстоява извоювания социален пакет

Социалният пакет от ограничения за хората, които Българска социалистическа партия извоюва и работата по идната актуализация на бюджета разиска на съвещание активът на Българска социалистическа партия в Софийска област.

„ Ще работим за това да задържим и разтеглим този обществен пакет при идната смяна на финансовата рамка на страната, тъй като това е значимо за хората ", обявиха пред членовете на Областния съвет на Българска социалистическа партия заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев и Вяра Емилова – секретар на парламентарната група и член на обществената комисия в Парламента.

Областният съвет на Българска социалистическа партия за Софийска област разиска 100-те дни съдружно ръководство. В съвещанието присъединяване взе и регионалният шеф на Софийска област Иван Иванов.

Вяра Емилова уточни акценти от постигнатото за първите 100 дни, въпреки и в изискванията на рецесии: непокътнати над 46 000 работни места във компании, наранени от коронавирус рестриктивните мерки, нарастване на размера на поддръжката за хората с увреждания, нарастване на междинния размер на пенсиите със 7.3 %, нарастване на минималния размер на безработица, което ще засегне 40 000 лица, повишаване на компенсацията за развъждане на дете до 2-годишна възраст за 84 000 родители.

Беше регистрирано, че за първи път от години е изработен сериозен разбор за положението на язовирите у нас, както и готови законодателни промени, с които да се контролира ясна отговорност и финансови правила. „ Защото, както заяви пред Народното събрание Корнелия Нинова, за ремонт на 267 язовира са отпуснати предплатено половин милиард лв. – от тях са ремонтирани едвам 11 язовира и легален е ремонтът на единствено един ", разяснява Иван Ченчев. Такъв проблематичен язовир на територията на Софийска област е „ Бели Искър " – регионалният шеф Иван Иванов би паника за язовира, стената му е в сериозно положение, само че ремонт не е юридически, защото отговорността кой да го извърши е размита сред няколко институции. В същото време хората към Самоков и близките селища живеят в боязън ", разяснява Ченчев, който е народен представител от София-област.

Корнелия Нинова инициира свикването на Експертните препоръки по стопанска система, финанси и обществена политика на обединението, добави при разискването на работата на Българска социалистическа партия в ръководството и нуждата да се взимат съответни държавнически решения Вяра Емилова.

Българска социалистическа партия изрично ще отстоява да има таван на цените за главните артикули от първа нужда, за диференцирано Данък добавена стойност на контролираните артикули като медикаменти и детски храни, и необлагаем най-малко от 760 лева

Кметове и общински ръководители на Българска социалистическа партия сложиха пред народните представители въпроси, свързани с планове и нуждата от поправки на пътната инфраструктура и ВиК мрежата. Подчертан бе дългогодишния неуреден проблем с ремонта на Златишкия проход, прочут като прохода Кашана. Състоянието на най-прекия път, който свързва Северна с Южна България е извънредно неприятно.
Народните представители се ангажираха с инициирането на съответни срещи в отрасловите министерства по поставените проблем, както и с съответни законодателни оферти при идната актуализация на бюджета.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР