Социалните законопроекти бяха първите, които БСП внесе в този парламент.

...
Социалните законопроекти бяха първите, които БСП внесе в този парламент.
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Видеонаблюдението спира подправянето на бюлетини и протоколи

Социалните законопроекти бяха първите, които Българска социалистическа партия внесе в този парламент.

Не може да продължава наклонността за понижаване на гласоподавателите, тъй като това прави парламентите нелегитимни. Една от аргументите е, че има хора, които се тормозят да гласоподават с машини, а съгласно самостоятелни специалисти има заплаха и за операции. Изборният развой не може да бъде обучителен и да чакаме от година на година, че хората ще привикват. Трябва да се даде опция на хората, които се тормозят от машините – да гласоподават с хартиена бюлетина. В измененията на ИК посредством видеонаблюдението се взимат ограничения да не се позволяват фалшификации на бюлетини и следен избор. ” Това съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия Таско Ерменков в ефира на Euronews.

Според него драмата тук е, че в случай че доста се увеличи изборната интензивност, то има заплаха някои партии да не влязат в Народното събрание. „ По думите на Кирил Петков, че връщането на хартиената бюлетина е атентат против демокрацията излиза, че в множеството европейски страни също взривяват демокрацията, тъй като там има гласоподаване с хартия. Проблемът с машинния избор е тематика на диалог, който би трябвало да бъде извършен задълбочено и там да се употребяват експертните отзиви “, добави Ерменков.

„ Нека не спекулираме с обединения. Да не забравяме, че има една военна коалиция, която одобри оказване на военна помощ на Украйна и дали пък това не е тест за някакво друго държавно управление, което да е под наименованието евроатлантизъм. Ние през цялото време сме декларирали и няма смяна, че с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ – държавно управление няма да вършим. Трябва да имаме мощна позиция срещу войната изобщо, а не срещу Русия или Украйна. Ние не сме последователи на изпращането на оръжия за Украйна и поради нас в предходното ръководство оръжия за там не отпътуваха. Ние сме за спокойно решение на проблемите. Всяко изпращане на оръжия и спомагателни средства за Украйна води до ескалация на напрежението и увеличение броя на жертвите. Причините за войната не са просто бяло и черно “, уточни той за безапелационната позиция на социалистите срещу военна помощ за Украйна.

Ерменков изясни, че от Българска социалистическа партия биха разговаряли за сформиране на държавно управление с Политическа партия, в случай че бъдат поканени, само че това не значи, че би трябвало да има съгласяване непременно. „ Ние в постоянното държавно управление на Министерски съвет се борихме за обществените стратегии, които в този момент „ Продължаваме промяната “ се пробват да си присвоят. Смятам, че има опция да се сформира държавно управление в полза на българите. Ние ще създадем опит за държавно управление, в случай че получим третия мандат “, сподели още социалистът.

В умозаключение Таско Ерменков изясни, че отношението на Българска социалистическа партия към президента може да е единствено като към държавен глава, само че това не би спряло социалистите да го подлагат на критика за избрани негови дейности. „ А част от нещата, които ги имаме и в партиен, и в стопански проект – се дължат на негови непремерени дейности “, приключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР