Социалните умения са много важни за всеки един от нас,

...
Социалните умения са много важни за всеки един от нас,
Коментари Харесай

10 начина да подобрим социалните си умения

Социалните умения са доста значими за всеки един от нас, защото спомагат за намирането на работа, сътрудник в живота, другари и какво ли още не.

Голяма част от хората, изпитващи тревога, усещат социализацията като тежка и сложна задача, макар прелестните качества, които имат.

Преодоляването на терзанията може да усъвършенства обществените ни умения и живота, като усили удовлетворението от контактите и самочувствието ни. Ето за какво през днешния ден ви представяме 10 съвета за по какъв начин да подобрим обществените си умения.

1. Промяна на целите

Докато отбягваме диалозите с непознати, няма по какъв начин да подобрим уменията си за връзка. Превръщането на обществените ни умения в приоритет ясно ще ни насърчи да стартираме работа по тяхното насърчаване. Излезте от удобната си зона. Отпуснете се и говорете със всеки за това, което ви интересува. Промяната в мисленето е една от най-важните крачки.

2. Намиране на образец

Избираме обект на наблюдаване с добре развити обществени умения. Винаги има родственик или непосредствен другар, които се оправя отлично в връзката с другите. Имитирайте положителните привички, до момента в който се пробвате да игнорирате неприятните. Постепенно имитацията ще се трансформира в метод на живот и убеденост в персоналното умеене.

3. „ Да стартираме от дребното “

Ако диалозите с други хора са проблематични, започнете с мънички такива. Например благодарейки на служителя в магазина или с комплимент към някой едва прочут комшия. За да подобрим обществените си умения, не е нужно да водим дълъг и проникновен разговор с изцяло чужд. Добивайки убеденост в себе си посредством дребни стъпки, ние ще станем по-умели в контактуването.

4. Тренировка

Както всяко друго умеене, общественото също има потребност от тренинг. Началото постоянно е мъчно, притеснително и смущаващо, само че това не трябва да ви отхвърля. Може да стартирате другарство с непознати в компанията на някой непосредствен, по този начин ще се чувствате по-комфортно. Можете да полагате усърдие всяка седмица да организирате диалог с най-малко един нов човек. Така кръга ще се разшири, а увереността – ще се усили.

5. Общуване с други хора, борещи се с тревога

Контактуването с други, страдащи от тревога хора, дава утешение. Усещането, че не си самичък и изолиран, че още хора имат същите компликации, ще смъкне равнището на безпокойствие. Съветите и споделеният опит могат също да бъдат потребни за правене на работещи тактики при общуването.

 10 метода да подобрим обществените си умения

6. Наблюдавайте реакциите на близките

Не е нужно да опитваме да проучваме всичко (така ще повишим тревожността). Но би трябвало да сверяваме персоналната си преценка за обичани тактики при контактуване с реакцията насреща. Така ще разберете какво работи сполучливо и какво не.

7. Не се отхвърляйте, в случай че сгрешите!

Всеки прави неточности. Това, че общуването с някого не е потръгнало, не е покруса и не би трябвало да се приема като такава. Нужно е да спрете да обмисляте с часове грешката и да продължите напред. Хората няма да осъдят държанието ви.

8. Маниерите са значими

Може да сте добре възпитани, само че от терзание да не съумявате да показвате привлекателни маниери. Например непохватността се появява точно, когато се притесним. Затова отпуснете се, дишайте надълбоко и демонстрирайте добър етикет. Това се харесва от всеки.

9. Външен тип

Външния тип, като част от етикета, е извънредно значим при общуването сред двама или повече души. Забелязали ли сте какъв брой по-приветливи са хората, когато против тях стои добре поддържано лице? Затова е належащо да следим визията си, тъй като колкото човек е по-поддържан, толкоз е по-самоуверен.

10. Гледайте вести, четете и се интересувайте от протичащото се

Знаейки какво се случва в света, ще можем да се включим в диалог, без да се усещаме не на място. Ще изглеждаме добре осведомени и ще имаме налична тематика за разговор. Освен това, хората, които подходящо се включват в диалози, съумяват да проучват обстановки и да вършат заключения, печелят вниманието и доверието на събеседниците си.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР