Социалните ценности са набор от правила, които управляват поведението на

...
Социалните ценности са набор от правила, които управляват поведението на
Коментари Харесай

Какво представляват социалните ценности и как те влияят на човешкото поведение?

Социалните полезности са набор от правила, които ръководят държанието на хората, задавайки насоки за това, което се смята за морално вярно. Следователно тези полезности въздействат върху развиването и държанието на всеки човек, с цел да подобрят взаимното битие на всички членове на обществото. В този смисъл те могат да бъдат посочени като критерии, избрани от обществото за придаване на тежест на някои общи и групово признати дейности.

Тези обществени полезности обаче са склонни да се трансформират непрекъснато според от обществените вероятности, които въздействат върху приемането на държанието. Следователно те също могат да се разграничават от район до район съгласно техните вярвания и традиции, характерни за средата на обещано лице.

Основните типове обществени полезности

Като цяло обществените полезности се стремят към справедливите облаги на съответна обществена група с общи характерности. Следователно те се управляват от главните групови полезности, които разрешават на хората да живеят в естетика и да бъдат морално признати.

Уважение, една от най-големите обществени полезности

Уважението е тип полезност, която се стреми да признае разликите сред хората и да избегне дискриминация, засегнатост или отменяне. В този смисъл можете да помогнете за възстановяване на обществените взаимоотношения, като приемате мненията или дейностите на други хора, без да атакувате или причинявате щета. 

Толерантност

Тази обществена полезност въздейства върху уважението към практиките и вярванията на хората, даже в случай че те се разграничават от персоналните идеали. По този метод оказва помощ да се признае, че има прилики и разлики сред хората, които би трябвало да бъдат признати. 

Честност

Този вид обществена полезност оказва въздействие върху вземането на решения от хората, тъй като лимитира тяхното държание по рационален, обективен и почтен метод. Следователно можете да помогнете за възстановяване на междуличностните връзки, като сте транспарантни и безпристрастни във всяко решение, което вземате. 

Отговорност

Тази обществена полезност въздейства върху готовността на всеки човек да отговори или да извърши целенасочени задания. В този смисъл може да помогне за възстановяване на самостоятелното и групово показване и задоволеност в дадена среда. 

Влияние на обществените полезности върху разнообразни области на обществото

Социалните полезности въздействат върху държанието и признаването на действия или отговорности, които изискват взаимоотношение сред няколко души. Следователно те могат да оказват помощ за възстановяване на връзките в обществото и зачитането на разликите.

Лидерство

Социалните полезности могат да окажат директно въздействие върху усещанията или приемането на хората от своите водачи. Следователно мениджърът или законодателят с отрицателно държание ще бъде отритнат и подложен на критика от тези, които се пробва да управлява.
Четири полезности, които ръководят живота ни, само че не ни вършат щастливи
Независимо дали ви харесва или не, ние живеем във време, когато човешките полезности постоянно отстъпват на назад във времето. Огромна част от света...
Прочети повече
Социални организации

Гражданските организации нормално тестват тези видове полезности, с цел да оценят удовлетвореността на хората и постигането на техните цели. Освен това им разрешава да проектират специфични стратегии, фокусирани върху ползите или потребностите на обществото, с цел да разрешат действителен проблем.

Като умозаключение:

Социалните полезности на хората са техните лични характерности, които могат да повлияят на приемането или отхвърлянето на човешкото държание. Следователно тези полезности произлизат от взаимоотношението сред членовете на обществото и техните вярвания, обичаи или закони, които ръководят тяхното държание.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР