Социалните медии продължават да вдъхновяват и мотивират повече хора да

...
Социалните медии продължават да вдъхновяват и мотивират повече хора да
Коментари Харесай

Светът на фотографията: Лола, която обича да изучава културата в дълбочина

Социалните медии не престават да въодушевяват и стимулират повече хора да пътуват и да посещават нови дестинации. Но това слага някои провокации пред туристите и организациите, предава Voice of America (VOA) .

Лола Акинмаде Акерстрьом живее в Швеция, само че е родена в Нигерия, тя е публицист и фотограф на National Geographic. Тя приказва за етиката по време на пътешествията по света и работата на фотографите.

Акинмаде споделя, че всичко зависи от историята, която искаш да разкажеш. Понякога имаме потребности от думи, с цел да опишем мястото, което бихме желали, споделя тя. Понякога фотографията може да показа по-силно това, което желаеме да опишем.

Лола е от нигерийското племе йоруба . Тя споделя, че в Нигерия има над 250 племена, говорещи на над 500 езика и диалекти. Лола е доста сензитивна към тематиката за културата, тъй като счита, че би трябвало да почитаме идентичността, да сме съпричастни, да признаваме непознатото пространство и да живеем дружно, макар разликите.

Тя споделя, че емпатията към другите култури е това, което е пътеводната й светлина, затова обича да навлиза в дълбините и другите нюанси на другите култури. За нея е значимо да знаем какво ни разграничава и какво ни сплотява, с цел да съществува другарство сред хората.

Фотографът споделя, че изисква време, с цел да се развият връзките, с цел да се оцени изцяло света, към нас. Затова, когато пътува, тя постоянно се старае да опознае мястото в културните му дълбочини, предава  Voice of America (VOA) .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР