Социалната политика няма да се прави от големите вериги, ще

...
Социалната политика няма да се прави от големите вериги, ще
Коментари Харесай

Деян Дечев, БСП: Ще работим за таван на цените на стоките от първа необходимост

„ Социалната политика няма да се прави от огромните вериги, ще се прави от партиите, най – към този момент от Българска социалистическа партия. След като таванът на цените може да се извършва във Франция, Гърция, Унгария и Испания, за какво да не може и в България? Още повече, че ние сме към този момент в тази фаза на инфлация, след която следва хиперинфлацията. Всеки един от нас го вижда, когато влезе в магазина. Държавата би трябвало да се намеси, в случай че оставим нещата на съвестта на търговците пострадал ще бъде крайният консуматор. ” Това съобщи Деян Дечев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, в ефира на NovaNews. И добави, че ограниченията на служебното държавно управление за битка с високите цени няма да дадат резултат.
В предаването „ Твоят ден ” той уточни, че обстановката в страната е фрагментирана, само че с политиките, които Българска социалистическа партия прави, ще заеме водещо място. „ В миналия парламент се видя, че доста хора приказват, само че единствено Българска социалистическа партия отстояваше политиките, които беше декларирала и ги осъществя. Ние сме посочили, че сме партия, която работи и извършва своите задължения “, съобщи Дечев.
Той изясни, че социалистите към този момент са в предизборна подготвеност с най-важната задача - да трансформират обществената политика. „ Ние успяхме да прокараме в предходния парламент част от значимите неща, които оказват към този момент въздействие, като увеличението на минималната работна заплата. В момента се създава и нашата предизборна платформа. Една от тематиките в нея ще бъде пълзящата инфлация и високите цени на стоките от първа нужда “, изясни той.
По отношение на честността на изборите социалистът съобщи, че чака органите на Министерство на вътрешните работи да си свършат работата и да предотвратят злоупотреби. „ Особено на фона на това, което малко тихомълком мина през общественото пространство - подадената оставака от зам.-министъра на електронното ръководство със подозрение за неяснота и надали не е сменен борда на шефовете на „ Информационно обслужване ”. А точно те дават отговор за честността на изборите. Това е нещо обезпокоително ”, съобщи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР