Социалната мрежа Туитър закри за постоянно акаунта на президента Доналд

...
Социалната мрежа Туитър закри за постоянно акаунта на президента Доналд
Коментари Харесай

Туитър блокира за постоянно Тръмп, той обмислял да създаде своя социална мрежа

Социалната мрежа Туитър закри за непрекъснато акаунта на президента Доналд Тръмп, като се базира на " риска от нови подстрекателства към принуждение ", предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Вече достъп до акаунта му, който имаше близо 90 млн. клиенти, няма. Социалната мрежа бе под напън да предприеме тези дейности против Тръмп след щурма на негови твърди последователи против постройката на Конгреса във Вашингтон в сряда, довела до човешки жертви и доста ранени. Първоначално акаунтът на президента бе блокиран за 12 часа поради нарушавания, откакто той пусна в него видео с подправени обвинявания за изборни измами и възхвали нападателите, нахлули в Капитолия.

Решението за окончателното блокирането на Тръмп е било взето след " подробно изследване на последните известия " на американския водач в подтекста на събитията от тези дни. Според компанията туитовете на американския президент напоследък съставляват прослава на насилието. Посочва се, че във и отвън Туитър са почнали да циркулират проекти за " бъдещи въоръжени митинги, в това число и за втора офанзива против Капитолия и други здания на Конгреса на Съединени американски щати на 17 януари 2021 година ".

От Туитър показват, че политиката на компанията дава опция на международни водачи да се изричат обществено, само че че техните сметки " не са напълно над нашите правила ", и че те не могат да употребяват мрежата за подстрекаване към принуждение.

Ръководството на компанията, чиято благосъстоятелност е Туитър, съобщи, че счита да съобщи контрола над формалните сметки на президента на Съединени американски щати и на Белия дом на демократа Джо Байдън, откакто той постави клетва като идващия президент на страната на 20 януари. Именно на тези сметки в Туитър Тръмп се опита да пусне свои туитове след блокирането на персоналната му страница там, само че те бяха изтрити от модераторите на мрежата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР