Социалната мрежа Truth Social на бившия президент на САЩ Доналд

...
Социалната мрежа Truth Social на бившия президент на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Доналд Тръмп пусна новата си социална мрежа

Социалната мрежа Truth Social на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп към този момент е достъпа в магазина за приложения на Apple, съобщи Reuters. Платформата бележи завръщането на Тръмп в обществените мрежи и то на Деня на президентите на Съединени американски щати.

Приложението стана налично след среднощ източно общоприетоо време в Съединени американски щати и бе изтеглено автоматизирано на всички устройства, които са го поръчали авансово и за тези, които са го употребявали в тестовата му фаза.

Някои консуматори оповестиха за проблеми с регистрацията на профил и с прибавянето в лист с чакащи. Много консуматори са получили известието: „ Поради огромното търсене ние ви поставихме в нашия лист на чакащи “.

При опит да се отвори страницата на новата платформа през уеб браузър, тя дава неточност.

Миналата година някои от профилите на някогашния американски президент във водещи платформи (Twitter, Фейсбук, YouTube) бяха закрити. Това се случи, откакто той бе упрекнат, че ги употребява за подстрекателство на принуждение от неговите последователи, които на 6 януари 2021 година щурмуваха Капитолия.

Ръководена от някогашния конгресмен на Републиканската партия Девин Нунес, обществената мрежа е част от новата медийна компания Trump Media & Technology Group (TMTG). Truth Social се причислява към възходящото портфолио от приложения, които се нареждат като поддръжници на свободата на словото, надявайки се да привлекат консуматори, които считат, че техните възгледи са потискани в по-утвърдените платформи.

Досега нито една от по-новите компании, в това число съперниците на Twitter – Gettr и Parler, както и видео уеб страницата Rumble, не се е доближила по известност до одобрените към този момент платформи.

Тази седмица ще стартираме стартирането в App Store. Това ще бъде отлично, тъй като ще притеглим още доста хора, които ще влязат в платформата “, разяснява Нунeс в неделя пред Fox News.

По думите му до края на март услугата ще проработи напълно, най-малко в Съединените щати.

В петък Нунес е призовал потребителите да следват повече профили, да споделят фотоси и видеа и да вземат участие в диалози – явен опит да насърчи интензивността, твърди източник, осведомен с въпроса.

TMTG възнамерява да се разрасне в Ню Йорк посредством обединение с компанията със особено предопределение Digital World Acquisition Corp (DWAC).
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР