Социалната мрежа Фейсбук обяви, че е засякла проблем в сигурността,

...
Социалната мрежа Фейсбук обяви, че е засякла проблем в сигурността,
Коментари Харесай

Защитени ли са нашите пароли в Интернет?

Социалната мрежа Facebook разгласи, че е засякла проблем в сигурността, който е засегнал 50 милиона консуматори. Заради пропуск в отбраната на кода на Facebook хакери са успяли да поемат контрола над профилите на потребителите и да ги употребяват по безусловно същия метод, по който и същинските им притежатели. Ако сте били разлогнати от своя Facebook профил предходната седмица, било от телефона или от домашния си компютър, то е допустимо и вие да сте станали жертва на тази офанзива.

До какъв брой са сигурни паролите ни в Интернет? Автентикацията или идентифицирането пред дадена стратегия или услуга става нормално по един от трите метода:

  • Чрез нещо, което знаете – като да вземем за пример ключова дума, пин или специфичен код
  • Чрез нещо, което имате: като да вземем за пример чип, токен устройство или банкова карта
  • Чрез нещо, което носи вашата неповторима биометрична информация: пръстов отпечатък, ирисов скан или фотография

Истината е, че множеството профили изискват единствено един от тези способи, като дават желание на комфорта на потребителя, който явно не може да помни десетки разнообразни добре подсигурени пароли. Но по едно и също време с това включването на други способи на идентификация усилва доста сигурността при идентифициране на потребителя и вие би трябвало да знаете това.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР