Социалната мрежа Facebook тества бутон за “отрицателен глас“(downvote), с който

...
Социалната мрежа Facebook тества бутон за “отрицателен глас“(downvote), с който
Коментари Харесай

Facebook изпробва нов бутон за отрицателен глас

Социалната мрежа Фейсбук тества бутон за “отрицателен глас “(downvote), с който потребителите ще могат да означават и скриват мнения, които намират за несъответствуващи, съобщи CNBC.

„ Не тестваме въвеждането на бутон “не одобрявам “(dislike). Ние изпробваме функционалност, която ще разреши на хората да ни дават противоположна връзка по отношение на мнения под обществените страници. В прочуването вземат участие единствено дребен брой хора в Съединени американски щати “, съобщи представител на Фейсбук.

Новата функционалност бе показана в пост в Twitter на кореспондент от The Daily Beast.

" We are not testing a dislike button, " Фейсбук says to questions about the dislike button it is testing. From @TaylorLorenz: https://t.co/6rASdG3pr2

— The Daily Beast (@thedailybeast) February 9, 2018

Когато натиснете бутона “downvote ”, пред вас се появява опцията да съобщите за коментара като " афектиран ", " подвеждащ " или " не по тематиката ". След това коментарът става прикрит за вашия профил.

Говорител на интернет колоса съобщи пред софтуерния уебсайт TechCrunch, че задачата на новата функционалност е да даде на потребителите опцията да алармират на модераторите, когато намират коментар за несъответствуващ, недодялан или заблуждаващ.

От Фейсбук упорстват, че това не е бутон „ не одобрявам “, откакто през 2015 година Марк Зукърбърг съобщи, че компанията тества сходна функционалност, която обаче се трансформира в основата на новите бутони за разнообразни прочувствени положения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР