Социалната мрежа Facebook обяви, че е спряла дезинформационни кампании във

...
Социалната мрежа Facebook обяви, че е спряла дезинформационни кампании във
Коментари Харесай

Facebook премахна стотици профили и страници от Русия и Иран

Социалната мрежа Фейсбук разгласи, че е спряла дезинформационни акции по отношение на Иран и Русия. Това предава AFP, представена от " Фокус ".

Премахнати са повече от 650 страници, групи и профили, разпознати като " мрежи от профили, подвеждащи хората за това, което вършат ", съгласно изпълнителния шеф Марк Зукърбърг. Мерките са част от борбата против подправените вести.

Докато следствието продължава и американските управляващи са известени, наличието на някои от страниците е проследено назад до Иран, а други са свързани с групи, свързани преди този момент с съветски разследващи интервенции, заяви обществената мрежа.

" Ние имаме вяра, че са част от две групи акции ", сподели Зукърбърг.

Акаунтите, някои от които във приложението Instagram, са били показани като самостоятелни вести или групи от гражданското общество, само че в действителност са работели в координирани усилиq.

Съдържанието, оповестено от профилите, е ориентирано към потребителите на Фейсбук във Англия, Латинска Америка, Близкия изток и Съединени американски щати, съгласно ръководителя на политиката за киберсигурност на компанията Натаниел Глейхър.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР