Социалистите Янаки Стоилов и Крум Зарков поискаха оставката на Корнелия

...
Социалистите Янаки Стоилов и Крум Зарков поискаха оставката на Корнелия
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Тежка загуба за БСП, не ни възприемат като алтернатива

Социалистите Янаки Стоилов и Крум Зарков желаеха оставката на Корнелия Нинова след резултатите от изборите. Лидерът на Българска социалистическа партия обаче разгласи, че оставка подава Изпълнителното бюро, само че не и тя.

" В деня след изборите обсъдихме резултатите, нямаше разлики, че Българска социалистическа партия претърпя тежка загуба. По-лошото е, че тя идва след цялостен мандат в съпротива. Това демонстрира, че голяма част от хората освен не ни възприемат като опция, само че даже и като безапелационна съпротива ", сподели проф. Стоилов в студиото на " България заран ".

И акцентира, че всички те носят солидарна отговорност.

" Този управителен екип носи отговорността и тя включва и ръководителя. Самият аз заради тази причина заявих моята оставка от позицията, която заемам като ръководител на Комисията по идейно и програмно развиване. Това би било рискована стъпка.

Но значителен брой от гласоподавателите на Българска социалистическа партия гласоподаваха за нас заради последователността на партията, а не толкоз за метода, по който е възприемана ", добави Янаки Стоилов пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров.

А по думите му развръзката на изборите е настъпила още през предходната година.

" Въпреки че Българска социалистическа партия съобщи поддръжка за митингите, тя не се включи проведено в този развой, не предложи свое виждане за развръзката му. А акцията вместо да помогне усили тези разлики, които надминаха упованията ни ", разяснява той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Проф. Стоилов счита, че пандемията е понижила присъединяване на част от евентуалните гласоподаватели на Българска социалистическа партия.

" На последващи избори Българска социалистическа партия би трябвало да отиде с промени в политиката, по-добро посланичество. Последните години загубихме едно от нашите съществени преимущества - Българска социалистическа партия постоянно да има по-висок професионален потенциал в политиката от другите партии, с които се конкурира.

Не съумяваме да убедим хората, че доста от недъзите на днешното положение се дължат на системата, в която живеем. Българска социалистическа партия би трябвало да заприказва намерено посредством формалните си представители, че ние живеем в общество на употреба, в което доста от работещите са небогати ", уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР