Социалистите в ЕП поискаха диалог, десните отхвърлиха предложението Резолюцията стана

...
Социалистите в ЕП поискаха диалог, десните отхвърлиха предложението Резолюцията стана
Коментари Харесай

Станишев: Гласувахме против предожената от ЕНП резолюция за удължаване на санкциите срещу Русия

Социалистите в Екологичен потенциал желаеха разговор, десните отхвърлиха предлагането Резолюцията стана по-остра от първичния вид вследствие на напън от Групата на консерваторите и реформистите, където членува Вътрешна македонска революционна организация
„ Днес Делегацията на българските социалисти гласоподава изрично срещу препоръчаната от ЕНП резолюция по отношение на положението на политическите връзки сред Европейски Съюз и Русия. В 56 точки Екологичен потенциал изброява 56 смъртни гряха на Русия, само че не предлага нищо ново като решение. За страдание, предлагането на социалистите да бъдат възобновени контактите на парламентарно равнище срещна яростна опозиция от страна на десните. Този метод на „ окопаване “ не вещае нищо положително както за Европа, по този начин и за България “.

Това съобщи българският евродепутат и водач на ПЕС Сергей Станишев минути след гласуването на резолюцията. В нея Екологичен потенциал приканва държавите-членки в Съвета за продължение и даже за усилване на глобите против Русия и насочва рекомендация за безучастие на Европейски Съюз в нови огромни планове.

„ Позицията на Българска социалистическа партия и на българските евродепутати-социалисти постоянно е била поредна – против европейските наказания, наложени на Русия. Не поради липса на европейска взаимност и единение, а тъй като виждаме, че те просто не реализират нужния резултат. Вместо това вредят най-много на страни като България. Приетата резолюция селективно изброява явни проблеми, само че стана още по-остра от първичния вид вследствие на напън от Групата на консерваторите и реформистите, където членува Вътрешна македонска революционна организация. Отношенията Европейски Съюз – Русия през днешния ден са на историческо дъно, сходно на това от времето на Студената война. Имаме потребност от ново „ разведряване “, съобщи Станишев.

„ Очевидно е, че проблемите и провокациите се натрупат. Увеличава се недоверието, а този път не води до нищо положително, изключително за страни като България “. След 10 години лавиране сред едни или други ползи, в последна сметка няма нито един осъществен български народен интерес. Няма по какъв начин единия ден да чертаем общи планове за вложения в София, а на другия - да гласуваме документ за възбрана за присъединяване в нови огромни планове. Затова през днешния ден няма АЕЦ Белене, няма Южен поток, само че по тази причина пък има Турски поток и Северен поток. Възниква въпросът по кое време ръководещите у нас са достоверни – когато остро осъждат Русия в европейските институции, или когато в София чертаят хъбове и тръбопроводи с съветския министър председател “.

„ Приетата резолюция би трябвало да се преглежда и като част от акцията за идните европейски избори. Тя беше инициирана от групата на ЕНП и има за цел да активизира десния електорат въз основата на анти-руски настроения. По сходни политически аргументи следва и резолюция за върховенството на закона в Малта и Словакия, където ръководят леви държавни управления. По същата причина имахме спор и резолюция за Румъния, чието държавно управление е ляво. Този селективен метод е умишлен, а времето – деликатно подбрано, с цел да се натрупа отрицателно отношение към левите в Европа. Такива „ клопки “ единствено демонстрират безскрупулното потребление на европейските институции за партийно-политически цели от преобладаващата ЕНП. Време е да сложим завършек на това двуличие “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР