Социалдемократите на финландския министър-председател Сана Марин са с равен брой

...
Социалдемократите на финландския министър-председател Сана Марин са с равен брой
Коментари Харесай

СДП на Сана Марин и дясноцентристите са с изравнена подкрепа на вота във Финландия

Социалдемократите на финландския министър-председател Сана Марин са с еднакъв брой гласове с дясноцентристката Национална коалиция съгласно първите частични резултати от парламентарните избори в неделя, а крайната десница изостава на трето място, съобщи Агенция Франс Прес.

Марин, която през 2019 година стана най-младият министър-председател в света на 34-годишна възраст, се бори за втори мандат единствено дни преди историческото присъединение на Финландия към отбранителния съюз НАТО.

При преброени 45% от гласовете социалдемократите и консервативната Национална коалиция имат по 20,7%, а крайнодясната Партия на финландците - 18,7%, по данни на Министерството на правораздаването.

" Нека да не бързаме, само че за в този момент имаме положително начало, доста положително начало ", съобщи пред кореспонденти в Хелзинки водачът на Националната коалиция Петери Орпо.

Все още са вероятни обилни промени в резултатите, защото цялостните резултати се чакат сред 22:00 и 24:00 ч.

По традиция най-голямата от осемте съществени партии в Народното събрание получава първия късмет за сформиране на държавно управление, а от 90-те години на предишния век насам най-голямата партия постоянно е поемала премиерския пост.

" Наистина съм признателна за всички гласове, които бяха подадени до момента ", съобщи Марин в Хелзинки.

Макар че партията на финландците изоставаше в резултатите от предварителното гласоподаване, тя обичайно усъвършенства позициите си с преброяването на повече гласове от изборния ден.

" Трябва да сте в очакване много дълго време. През 2019 година се изкачихме нагоре след предварителните изследвания ", съобщи водачът на крайната десница Рийка Пура. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР