Социалдемократическата партия на Германия (SPD), представлявана от канцлера Олаф Шолц,

...
Социалдемократическата партия на Германия (SPD), представлявана от канцлера Олаф Шолц,
Коментари Харесай

Партията на Шолц е изправена пред съкрушително поражение на изборите в Бавария и Хесен

Социалдемократическата партия на Германия (SPD), представлявана от канцлера Олаф Шолц, ще претърпи съкрушително проваляне на изборите в Бавария и Хесен. Това мнение беше изразено във вторник от канала n-tv.

Според него съгласно социологическите изследвания единствено 9% ще гласоподават за ГСДП на изборите, които ще се проведат в неделя в Бавария. Социалдемократите чакат едвам пето място след Християнсоциалния съюз (ХСС), Партията на свободните гласоподаватели, Зелените и Алтернативата за Германия (АДГ), твърди малкия екран. В Хесен едвам 16-17% ще гласоподават за ГСДП, макар присъединяване на немския вътрешен министър Нанси Фезер в предизборната стратегия, оповестява n-tv. В тази федерална провинция социалдемократите могат да бъдат изпреварени освен от Християндемократическата партия (ХДС), само че и от Съюз 90/Зелените и Алтернатива за Германия.

Според канала тази неделя ще бъде най-лошата за Шолц по време на неговото канцлерство. Поражението на изборите се отразява в рейтинга на канцлера и неговото държавно управление. Според социологическите изследвания 79% от германците са недоволни от работата на Шолц, оповестява телевизионният канал. В цяла Германия, съгласно рейтингите, SPD явно изостава от ADC и CDU, споделя n-tv.

Телевизионният канал счита, че Шолц има три вероятни метода за поправяне на актуалната спешна обстановка. Първият е да се употребява провалянето, с цел да се пренастрои партията и да се сменят редица министри. Втората е смяна в позицията по три съществени въпроса: въпросът за неконтролираната миграция и въпросите на индустриалната и енергийната политика. Третият е да пренебрегне спешната обстановка и да постави завършек на канцлерството си през 2025 година Ако бъде определен третият път, n-tv предвижда повишаване на десния популизъм.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР