Соня КолтуклиеваСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукКакто моят сайт 5Gmedia първи съобщи,

...
Соня КолтуклиеваСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукКакто моят сайт 5Gmedia първи съобщи,
Коментари Харесай

Арестуваха опозиционен журналист, заради коментари във фейсбук за спортния министър Радостин Василев-вижте скандала!


Соня Колтуклиева
Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук
Както моят уебсайт 5Gmedia първи заяви, през вчерашния ден, 26 юли, е бил арестуван опозиционният публицист Цветан Фиков.

Какво съумях да схвана до момента?

В 8 часа сутринта, 8 мъже, звънят на жилището на журналиста и упорстват да влязат вътре. Той ги пита на какво съображение? Обясняват му, че са от ГДБОП и разполагат с предписание на съда. Цветан Фиков задава въпрос: за какво е всичко това? Отговарят му: вижте члена от Наказателния закон в съдийската заповед и ще Ви стане ясно!

В “определение ” #2217 от 22.07.2022 година, на Софийски областен съд, 19 състав, с ръководител Силвия П.Георгиева, се споделя, че е постъпило искане от прокурора от Софийска районна прокуратура Георги П.Иванов по досъдебно произвеждане … по разказа на Главна дирекция битка с проведената престъпност (ГДБОП) – Министерство на вътрешните работи (МВР)… да бъде осъществено процесуално-следствено деяние – претършуване и изземване на неподвижен парцел – жилище… “Излага се, че Директива за птиците се води по чл.144,ал.1, по отношение на ал.1 от Наказателния кодекс. ”
Заповедта за обиска у Цветан Фиков.
“НК, чл.144(1) Който се закани на другиго с закононарушение срещу неговата персона или парцел или срещу личността или парцела на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му, се санкционира с отнемане от независимост до три години.

(2) За закана по отношение на длъжностно лице или представител на обществеността при или във връзка осъществяване на службата или функционалността му, или по отношение на лице, ползуващо се с интернационална отбрана, наказването е отнемане от независимост до пет години. ”

Претърсват жилището, намират газов револвер, платен през 2016 година, който журналистът държи разполагаем в раница за първа помощ при изключителни условия – като земетресение, да вземем за пример. Започват да го разпитват дали не е “преправял ” револвера, да го трансформира в военен? Той изяснява, че не е. Изземват газовия револвер и мобилния му телефон. Закарват журналиста в МВР-болница, тъй като подвига високо кръвно, а след това го водят в 7 РПУ-София, където го заключват в килия – някъде от 13:30, докъм 17:30 часа. Повдигат му обвиняване за нелегално притежавано огнестрелно оръжие; освобождават го против гаранция от 1 000 лв..

Според близки на Цветан Фиков, той се е досетил, прочитайки, че става въпрос за чл.144 от Наказателен кодекс, за какво е цялата акция: поради разногласието му с министъра на спорта в оставка Радостин Василев (с който са съграждани от Плевен)за кортовете на стадион “Септември ” в Софийския квартал “Красна поляна ” (можете да видите изявленията в края на моя коментар).

Facebook, 19 юли, Цветан Фиков: “Радостин Василиев, единствено ще ти кажа! Не пипай Стадион “Септември ”, че ще ти оскубя косъм по косъм гелосната тиква! Тук е Красна поляна! Виетнамските общежития ги махнах за 3 години. Теб няма да те бавя и три дни! Много си объркал! За децата на квартала ще те пратя дирекно в Кашин и няма да смееш да напуснеш селото! Ще видиш напън ще се правиш на юрист пред патките на село! Аз не съм Слави, разбираш ли ме! Ще те запаля във всички медии и Бойко Рашков няма да те избави! Ти си пасажер, политически мъртвец! Много като тебе към този момент плакаха, че са се срещнали с мен!

#ДолуръчичкитеГелосаниотСептември!

Facebook, 21 юли, Цветан Фиков: “Днес Радостин Василев, прочут като Руди Гела, най-нагло излъга в ефира на Българска национална телевизия, че кортовете на стадион Септември са противозаконни и по тази причина не може да подпише контракт с наемателя, до момента в който се организира тръжна процедура! Това е откровена неистина. Днес направих следствие и се снабдих с държавен акт за благосъстоятелност на кортовете още от времето когато Руди са му дърпали ушите в детската ясла в Плевен!

Утре очаквайте следствие с документи в ПИК!

Руди, ще те удрям с доказателства за всяка неистина до момента в който те намрази и личната ти майка! ”

А на Фейсбук-страницата на Радостин Василев, Цветан Фиков поства: “И до на следващия ден да триеш истината ще излезе! Единствения противозаконен си ти! Политически мъртвец еднодневка! ”
Писането на Фиков
Виждате ли, драги читатели, какъв брой бързо може да се провежда правосъдната система в България, когато би трябвало да се затвори устата на един публицист?!

Аз самата съм доста сериозна към властта, към всяка власт. Била съм заплашвана и съм обявявала обществено това. През 2014 година против мен стартира същинска война: основният прокурор Цацаров, финансовият министър Горанов, медийната кохорта на Делян Пеевски и хлевоустата Маргарита Михнева (която адв.Хаджигенов осъди за клеветите й против мен); години наред ме нападнаха през малките екрани, уеб сайтове, през прокуратурата и съда… беше ужасно и мракобесно. Но оцелях и победих. У нас са звънели “на пожар ” четирима въоръжени до ушите мъже … с цел да ми връчат призовка. Тормозеха ме по всички допустимо начини… Журналистите сме твърдо племе, в случай че някой се съобщи – значи не е публицист.

Не утвърждавам грубия език, с който Цветан Фиков е коментирал Радостин Василев, намирам го за прекомерно нервен.

Но, я погледнете, по какъв начин се държи и приказва самият Радостин Василев: мафията завладя ИТН; на събранието на Има Такъв Народ в Плевен видях две проститутки; в ПГ на Има Такъв Народ има единствено 13 мислещи хора; ще извърша цивилен арест на някогашния състезателен министър Кралев; назовава 3-мандатния министър председател Бойко Борисов “престъпник ”; през вчерашния ден сутринта по Нова телевизия разгласи, че в България би трябвало да стартират “арести на прокурори и съдии ”; обиди обществено националните представителки Ива Митева, Николина Ангелкова, Дани Каназирева; нагруби спортните митове Илиана Раева и Екатерина Дафовска… против него се води прокурорска инспекция по сигнал на националната представителка Христинка Иванова, която огласи на 13 юни т.г. запис на телефонен диалог със заплахи; води се прокурорска инспекция поради навлизане в ресторант “101 ” в Дианабад; някогашните му съпартийци са подали сигнал за хулиганско държание в клуба на Има Такъв Народ в Плевен.

Оставям ви, драги читатели, да отсъдите сами кой-прав-кой-крив.

Аз за себе си знам: ще пиша всеки ден – аргументирано и безпощадно – само че ще пребивавам известно време оттатък рамките на България и на Европейския съюз.

Само си представям този призрачен сън: Асен Василев – министър председател, Кирил Петков – вътрешен министър, Бойко Рашков – ръководител на КПКОНПИ… заедно с всичките тролове на Даниел Лорер, които непрекъснато ме блокират във Facebook и заканите на Божидар Божанов за надзор на електронните уеб сайтове.

Не вярвате ли, че живеем в подобен филм на ужасите?! Просто още не ви е пристигнало до главата или си затваряте очите пред истината.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР