Соня Колтуклиева, ФейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукСамо преди 10-тина дни Корнелия

...
Соня Колтуклиева, ФейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукСамо преди 10-тина дни Корнелия
Коментари Харесай

Никой не иска Корнелия Нинова! 70 видни социалисти я зоват: Върнете мандата, следваният от вас път е пагубен за партията!


Соня Колтуклиева, Facebook
Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук
Само преди 10-тина дни Корнелия Нинова самоуверено съобщи: Никой не желае Бойко Борисов!

Да нападаш партиен водач по този начин, когато си довела личната си партия до поголовно отменяне от гласоподавателите, до позорно място измежду политическите сили и си паднала от власт след първия сполучлив избор на съмнение в българската история – ей, на това му се вика гьонсуратлък.

Днес никой не желае Корнелия Нинова!

Сутринта получих писмото до председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, на 70 социалисти, които пишат по този начин: “Категорично се разграничаваме от вас – тясното партийно управление на Българска социалистическа партия и от решенията ви, които апаратно налагате на стотина членове на Националния съвет.

Не беше нужна даже днешната срамна развръзка с изтеклата информация за хода на договарянията от Христо Иванов и последвалото изявление на Слави Трифонов, с цел да разберем, че следвания от вас път е гибелен за бъдещето на партията.

Вие превърнахте личните си „ червени линии “ в поредност от безпринципни взаимни отстъпки, отразяващи се отрицателно на националните ползи в дълготраен проект: и за стартирането на договарянията с РСМ, с което през днешния ден Европейски Съюз признава македонския език и идентичност; и за излагане на карта на енергийната сигурност на страната, и за дълготрайните връзки с Руската федерация, и за оръжието, което макар всички уверения в противоположното – изпращате в Украйна.

Днес сте подготвени с мандата на нашата партия да подкрепите и да сложите министър председател, който е искрено с десни убеждения и няма нищо общо с лявата политика, за която всички ние работим десетилетия наред. За първи път в своята история Българска социалистическа партия не може да откри собствен претендент за министър-председател!

Спрете да плашите българските жители със задаваща се тежка зима, в случай че го няма това правителство… Истината е, че в действителност се страхувате от избори и това, което следва след тях! Защото левите хора в България няма да ви простят обстоятелството, че превърнахте Българска социалистическа партия в патерица, в парламентарен заряд и в партия от „ бутиков жанр “.

С сегашното послание заявяваме ясно следното:

Българска социалистическа партия неотложно би трябвало да върне несбъднат връчения ѝ от президента Румен Радев мандат за сформиране на държавно управление и да стартира подготовка за предварителни парламентарни избори! ”

Писмото е подписано и от някогашни депутати и министри: Деница Златева, Костадин Паскалев, Васил Антонов, Кирил Добрев, Георги Търновалийски…

Следващата стъпка ще бъде да се желае оставката на председателката на партията, сподели ми един от тях.

Бившата следователка вероятно е наясно, че след войната, която разгласи на скандално уволнения от нея изпълнителен шеф на “Кинтекс ” Александър Михайлов и на шефовете на военните фабрики – те ще я преследват неуморно, с цел да покажат какви подмолни оръжейни покупко-продажби са осъществявани и кой е прибирал комисионите.

На 18 юли Корнелия Нинова и Румен Радев взаимно се унизиха: тя изпрати първия брачен партньор на президентшата да получи мандата от втория й брачен партньор и по този начин трансформира значимият миг във виц; той пък я изпроводи от президентството с цъкащи бомби в дамската й чанта: стартира противоположното преброяване за председателката на Българска социалистическа партия, дните й отпред на столетницата са преброени.

…. Спомен от 2017 година: след съвещание на КСНС, Бойко Борисов отишъл при Корнелия Нинова и й споделил: дано след изборите да обединим напъните си и да създадем мощно държавно управление с необятна парламентарна поддръжка. Тя му дала отговор: Ааа, не! В тази акция лозунгът ни ще бъде: да построим затвори и да ги напълним с ГЕРБери!

Ей, по тази причина мъдрият български народ е рекъл: ”Който гроб копае другиму, самичък пада в него ”.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР