Sony съобщaва, че е продала 19,1 милиона конзоли PlayStation 5

...
Sony съобщaва, че е продала 19,1 милиона конзоли PlayStation 5
Коментари Харесай

Sony обяви рекордни годишни печалби, благодарение на рекордно високите продажби на PS 5

Sony съобщaва, че е продала 19,1 милиона конзоли PlayStation 5 през финансовата 2022 година, с което надмина личната си прогноза от 18 милиона. Това е повече спрямо 11,5-те милиона продадени конзоли PS 5 през миналата финансова година, когато Sony се сблъска със съществени проблеми във веригата за доставки.

По отношение на софтуера нещата бяха по-смесени, отбелязва Bloomberg. Приходите от програмен продукт (игри) като цяло са се нараснали, само че доставените бройки са намалели от 70,5 милиона през четвъртото тримесечие на 2021 година до 68 милиона през същото тримесечие на 2022 година. Месечните дейни консуматори на PlayStation Network са се нараснали леко от 106 на 108 милиона души, само че броят на клиентите на PlayStation Plus е останал неизменен – 47,4 милиона души.

Проблемите с доставките на хардуер на Sony наподобяват в действителност преодолени

Това противоречие частично отразява неналичието на огромни министър председатели на игри от първа страна през тримесечието. Съществуват обаче и опасения, че по-ранните проблеми с доставките на хардуер за PS5 оказват въздействие върху продажбите на програмен продукт и абонаментите, които са значими, в случай че компанията желае да построи „ удобен цикъл “ от взаимно допълващи се продажби на конзоли и игри.

CNBC отбелязва, че финансовите резултати на компанията като цяло са били положителни и тя е отчела оперативна облага от рекордните 1,21 трилиона йени (около 8,9 милиарда долара) за годината. Приходите за тримесечието са нарастнали с 35% до 3,06 трилиона йени (около 22,5 милиарда долара). Sony не е показала данни за продажбите на PlayStation VR2, който бе пуснат на пазара през миналото тримесечие.

Bloomberg назовава прогнозата за облагата на Sony за настоящата фискална година „ консервативна “, като отбелязва, че компанията може би се защищава от спад на потребителските разноски и от упованията, че тази година ще продава по-малко игри от личното си студио PlayStation Studios. Компанията чака оперативната облага да бъде към 1,17 трилиона йени (около 8,6 милиарда долара), което би представлявало спад от към 3% на годишна база.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР