Сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб обяви днес, че атаката, която

...
Сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб обяви днес, че атаката, която
Коментари Харесай

Американец, оцелял при атентатите на 11 септември 2001 г., е сред загиналите при атаката в Кения

Сомалийската ислямистка формация Аш Шабаб разгласи през днешния ден, че офанзивата, която предприе през вчерашния ден против първокласен хотел в кенийската столица Найроби, е в възмездие за признаването от Съединените щати на Ерусалим за столица на Израел, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

В изказване екстремистите обясниха, че "муджахидините организираха тази интервенция в отговор на малоумните изявления на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и признаването от негова страна на Ал Кудс (Ерусалим) за столица на Израел ". В хотела е било планувано бъде извършена конференция с присъединяване на американци, сподели по-рано представител на кенийската полиция, представен от ДПА. Мястото на форума обаче е било променено в последния миг. Въпросният полицейски чиновник, поискал анонимност, позволи, че точно конференцията е била целта на нападателите.

При офанзивата бяха убити минимум 14 души, съобщи още Ройтерс, като се базира на кенийските управляващи. Сред тях са американец, оживял при атентатите на 11 септември 2001 година, британец и 11 кенийци. 50 индивида бяха в неопределеност към през днешния ден следобяд. Петимата терористи, които са направили офанзивата, са мъртви - единият се е самовзривил, а останалите четирима са били премахнати от силите за сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР