Сомалия засили патрулите в Аденския залив след неуспешния опит за

...
Сомалия засили патрулите в Аденския залив след неуспешния опит за
Коментари Харесай

Сомалия засили патрулите в Аденския залив заради пирати

Сомалия ускори патрулите в Аденския залив след несполучливия опит за похищение на транспортен съд от пирати по-рано тази седмица.Силите на морската полиция в полуавтономния район Пунтленд оповестиха, че патрулите в региона са удвоени и са на 24-часова ротация, с цел да възпират пиратите.
Изправени сме пред доста провокации. Първоначално се бяхме справили с пиратите и спряхме активността им, само че в последно време ислямистки групи като Аш Шабаб се активизираха още веднъж. Сега реализираме 24-часови постоянни патрули. Не оставяме нищо на случайността.
Абдулахи Мохамед Ахмед – пълководец на Морска полиция на Пунтленд

В неделя американската войска заяви, че е заловила петима мъже, които се пробваха да отвлекат обвързван с Израел танкер край крайбрежията на Йемен. Въоръжените нападатели съумяха да се качат на борда на " Сентръл Парк ", плаващ под либерийски байрак, в Аденския залив.
Щатът Пунтленд е напълно самичък в тези ограничения по сигурността. Нямаме помощ от Мисията на Африканския съюз в Сомалия, нито от Европейски Съюз. Но вършим всичко допустимо.
Абдулахи Мохамед Ахмед – пълководец на Морска полиция на Пунтленд

От години Сомалия се бори с пиратството, като пикът му беше през 2011 година Тогава бяха регистрирани повече от 160 офанзиви против кораби край крайбрежията на африканската страна.Сегашното нахлуване против танкер е първото от доста години и принуди държавното управление да изиска интернационална помощ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР