Солта е една от най-вкусните подправки, към които повечето хора

...
Солта е една от най-вкусните подправки, към които повечето хора
Коментари Харесай

Как да се храним, ако искаме да намалим приема на сол

Солта е една от най-вкусните подправки, към които множеството хора демонстрират необикновен афинитет. Любима, само че и съгласно мнозина много рискова. Неведнъж сме чували препоръките на наши познати и близки да понижим солта до най-малко, тъй като тя не била потребна. Всъщност, истината е, че солта е един от витално нужните за организма детайли, просто е значимо да не прекаляваме с нея.

Тя е просто следващото вещество, потребно в умерени количества и нездравословно в пресилени такива. Тя се трансформира в наш противник, когато ние го позволим.

Как да запазите „ другарството ” си с нея? Как да ни е вкусно, само че не толкоз солено или другояче казано по какъв начин да се храним, в случай че желаеме да понижим приема на сол.

Има няколко лесни и елементарни техники, с които можем да понижим приема на сол, само че по едно и също време с това да си набираме нужното количество. Техники, с които организмът ни ще се усеща добре, няма да бъде заплашен от несъразмерния банкет на тази съставна част, само че отново ще си набира нужното.

Когато подправяте ястието си, пробвайте вместо сол да сложите лимонен сок. Той придава солен усет, който ще задоволи жаждата ви нея.

Когато овкусявате гозбите си, вместо със сол, го направете с други подправки – джоджен, черен пипер, чубрица, босилек и т.н.

 Как да се храним, в случай че желаеме да понижим приема на сол

Когато приготвяте салати, не добавяйте сол, в случай че сте поставили сирене. То е задоволително солено.

Когато готвите месо, не го осолявайте в допълнение. Месата съдържат нужното за положителния усет на ястието количество сол.

Когато пазарувате, избягвайте пържените храни, включително и ядките. Вземете си сурови – те са по-полезни за организма. Хубаво е да намалите и сосовете, защото и те съдържат прекалено количество сол. Към пресолените храни спадат и чипсовете, пуканките, крекерите, солетите, пицата и други.

Всичко е въпрос на акомодация. Макар и първоначално да е по-трудно, можем да свикнем да се храним по-безсолно, а оттова и по-здравословно. Според експертите, целесъобразната доза сол дневно е 2 с.л. Нищо не ви пречи да опитате, а знае ли човек, може пък този нов „ безвкусен табиет ” да ви разкрие един нов по-хубав и по-вкусен свят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР