Солна стая за халотерапия бе открита официално днес в специализираното

...
Солна стая за халотерапия бе открита официално днес в специализираното
Коментари Харесай

Училището за деца с нарушено зрение във Варна разполага със Солна стая за халотерапия

Солна стая за халотерапия бе открита публично през днешния ден в профилираното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение „ Проф.д-р Иван Шишманов " (СУУНЗ) във Варна.

Директорът на образователното заведение  Жулиета Петкова описа пред Българска телеграфна агенция, че този вид лекуване оказва помощ доста на хора с белодробни болести, кожни и неврологични проблеми. Тя посочи, че в учебното заведение учат близо 110 деца, които са от аутистичния набор, и когато влизат в Солната стая равнището им на експанзия спада и се усещат доста по-спокойни. 

Благовещение е доста специфичен ден за възпитаниците на СУУНЗ, добави Петкова. Причината е, че в Деня на майката по традиция децата одобряват посетители, които поздравяват с празнична стратегия. Навръх Благовещение в учебното заведение всяка година се организира и базар, на който се оферират цветя, отгледани от учениците от професионалните паралелки по цветарство и озеленяване. Децата се грижат за растенията от семенца и ги продават сами, което усъвършенства отзивчивите им умения, изясни Петкова.

Тя добави, че учебното заведение е спечелило план по програмата „ Еразъм плюс “ и в края на март част от преподавателския екип ще замине за Италия, където ще се запознае с опита на разнообразни организации, които също работят с деца със специфични потребности, като съумяват в това число да осъществят възпитаниците си на пазара на труда.

На въпрос по какъв начин е протекло образованието на децата от СУУНЗ по време на пандемията, Петкова уточни, че екипът се е справил прелестно. Възпитаниците на учебното заведение са 147, разпределени в 24 паралелки, 22 от които са за деца с голям брой увреждания и нарушено зрение.

По време на пандемията, с дейното подпомагане на родителите, успяхме да променим цялата система на преподаване, изясни Петкова. И добави, че нещата са се получили доста добре и поради невероятната креативност на преподавателите, които са съумели да приготвят по този начин материалите си, че да задържат вниманието на децата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР