Солистката Велика Цонкова – цигулка и маестро Пламен Джуров поднесоха

...
Солистката Велика Цонкова – цигулка и маестро Пламен Джуров поднесоха
Коментари Харесай

Солист и диригент поднесоха в родния си Плевен шедьоври от Шуберт и Бетовен

Солистката Велика Цонкова – цигулка и маестро Пламен Джуров сервираха в родния си Плевен концерт, с който постановиха атмосферата на потвърдената класическа музика.

Пред публиката в зала " Емил Димитров " в НЧ " Съгласие-1869 " бяха изпълнени Симфония No.8 “Недовършена “ от Франц Шуберт и Концерт за цигулка и оркестър от Лудвиг ван Бетовен.

За Дарик радио, проф. Пламен Джуров, под чието диригентство мина концерта и който беше почетен неотдавна със званието „ Почетен жител на Плевен “ показа, че в програмата за концерта на 30-ти ноември е включено едно от най-крупните творби за цигулка и оркестър в осъществяване на плевенчанката проф. Велика Цонкова.

„ Може би концепцията в действителност я подаде шефът на Плевенска филхармония Любомир Дяковски, тъй като направи серия от концерти с плевенски солисти. Това в действителност е доста добре, с цел да се следи развиването, да не се не помни родния край и да не се не помнят хората, постигнали професионални триумфи.

Затова поканих проф. Велика Цонкова да изсвири огромния Концерт за цигулка на Бетовен, който се счита за един от най-трудните цигулкови концерти и е едно от най-представителните творби на Виенската класика. Велика Цонкова е в чудесна форма и е многоатрактивна.



Избрах в програмата на концерта в Плевен да изсвирим и 8-ма - Недовършена симфония от първия композитор, наклеветен за романтик - Франц Шуберт, тъй като тя пък в двете си елементи споделя доста мощни неща. „ Няма потребност да се разводняват нещата “, ни подсказва Шуберт... ", сподели маестро Пламен Джуров.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР